Ексклюзиви
субота, 01 листопада 2014 02:16

СБУ добиватиметься оголошення актора Пореченкова в розшук Інтерполу

СБУ добиватиметься оголошення актора Пореченкова в розшук Інтерполу
Михайло Пореченков Фото: povin.com.ua

СБУ готує документи для оголошення російського актора Михайла Пореченкова, який підтримує терористів на Донбасі, в міжнародний розшук Інтерполу. Про це в ефірі "Свободи слова" сказав радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає УНН.

"Патрони були не холості, а справжні – бойові. І над цим зараз працює експертиза. СБУ висунула звинувачення, відкрите кримінальне провадження за участь у терористичній діяльності – ми засудимо Пореченкова. Зараз готується звинувачення, з яким ми йдемо в суд, після чого має бути арешт та оголошення в міжнародний розшук. Пореченков опиниться в списку Інтерпола – це на нього очікує", - сказав Лубківський.

Він зазначив, що СБУ готує серйозні звинувачення проти російського актора.

"У нас є інформація, яку ми зараз перевіряємо та люди нам свідчать про те, що Пореченков разом з терористами потім роз'їжджав по вулицям Донецька і вони стріляли в мирних жителів. Ця інформація в нас є, ми її зараз дуже ретельно перевіряємо – одні кажуть, що він в цей час був у стані алкогольного сп'яніння, інші – що ні", - підкреслив Лубківський.

Нагадаємо, Пореченков 30 жовтня приїхав в "ДНР" на прем'єру фільму "Піддубний", в якому він зіграв головну роль. Актор, за даними ЗМІ, відвідав позиції прихильників "ДНР" в міському аеропорту та попрактикувався в стрільбі з великокаліберного кулемета в касці з написом "Преса". Сам же актор розповів, що в аеропорту Донецька він стріляв у повітря.

"Це був салют", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «СБУ добиватиметься оголошення актора Пореченкова в розшук Інтерполу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути