субота, 04 лютого 2017 22:37

Рятувальники розбивають лід на річках і рятують людей від повені
16

Більше 500 підтоплених дворів врятували сьогодні бійці ДСНС на Закарпатті. Для цього розбивали і підривали затори криги на річках.

"Через танення снігу та скресання криги на річках Боржава, Велика Уголька, Красна, Одаров, Річанська, Ріка та Хустець утворилося 10 крижаних заторів. Паводковою водою було перелито дорожнє полотно 9 доріг місцевого значення. На 3 автошляхах проїзд обмежений. Найбільш складна ситуація спостерігалася у Мукачівському районі - підтоплено 184 дворів, у Хустському – 173 та Іршавському - 101", - повідомляє відомство.

Станом на 19 годину 4 лютого залишаюся підтопленими 13 дворогосподарств, 385 га, сільгоспугідь та 4,3 га присадибних ділянок. Залишилось 3 льодових затори, які не перешкоджають течії води у межах русла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За день в Угорщину по річці пливуть 145 тис. пляшок

Для ліквідації заторів залучено 5 піротехнічних розрахунків від Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей, а також 2 Спеціального центру швидкого реагування з міста Дрогобича Львівської області. Всього біля 250 осіб.

"Підрозділами ДСНС та комунальними службами області у всіх постраждалих районах проведено роботи по відводу води з території дворогосподарств та відкачування води з підвалів підтоплених будинків і будівель в Тячівському, Рахівському, Іршавському та Мукачівському районах", - додають рятувальники.

На Закарпатті впродовж 3 лютого в річках значно піднявся рівень води. Лід інтенсивно пішов за течією. Внаслідок цього почав затоплювати будинки та дороги. Евакуюють жителів. Ситуація динамічно змінюється.
Зараз ви читаєте новину «Рятувальники розбивають лід на річках і рятують людей від повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути