Ексклюзиви
вівторок, 03 березня 2015 10:34

Росія розпочинає в Україні проект "новая русская весна"
4

Сепаратистські соціальні медіа розпочали підготовку до нового етапу кампанії "русская весна".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Андрій Левус.

Він відзначив, що головний антиукраїнський ресурс - група "Антимайдан" в соцмережі "ВКонтакте" (500 тис) - анонсував активну фазу операції, яка розпочнеться уже через кілька тижнів. Хештег #новаявесна оголошено як ключовий інформаційно-координаційний орієнтир. Він уже шириться соцмережами.

"Територія, на якій діятиме проект - Харків, Одеса, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв. Головна ціль - дестабілізація ситуації в Україні та формування "Новоросії" на всьому Південному Сході України.

Ініціатори "новой весны" зазначають, що діяти відкрито уже не можуть, тому задіють нові форми та гасла для проекту. Мова, очевидно, йде і про теракти, і про соціальні бунти. Все це має на меті стати прикриттям для "зелених чоловічків", роль яких відіграватимуть бойовики ДНР/ЛНР родом зі згаданих областей. Ускладнює ситуацію масовий вихід на волю сепаратистів та терористів Південного Сходу внаслідок обміну полоненими. Окрім цього, ймовірно, "новая весна" буде проходити в поєднанні з черговим загостренням на східному фронті", - написав Левус.

За його словами, кривавий теракт у Харкові, кампанія "Порто - франко" в Одесі, провокації-псевдопротести в Києві є першими проявами "новой весны".

Зараз ви читаєте новину «Росія розпочинає в Україні проект "новая русская весна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути