понеділок, 01 вересня 2014 18:03

Росія домовляється з бойовиками про викрадення українських військових - аудіозапис РНБО

Росія домовляється з бойовиками про викрадення українських військових - аудіозапис РНБО
Олександр Захарченко. Фото: www.depo.ua

Росія домовляється з терористами про нелегальне вивезення полонених українських військових на територію РФ для фабрикації проти них кримінальних справ.

Про це йдеться у перехопленій телефоннійрозмови самопроголошеного "прем'єра ДНР" Олександра Захарченка з главою "Координаційного центру допомоги Новоросії" у Москві Олексієм Марковим, запис якої оприлюднено на сайті Інформаційно-аналітичного центру РНБО.

З перехоплення зрозуміло, що Росія хоче відкрити кримінальні провадження проти кількох полонених українських військових і для цього готова всіляко сприяти терористам.

"Люди зі Слідчого Комітету готові надати будь-яку допомогу: матеріально-технічну чи допомогу людьми для того, щоб проводити фільтрацію полонених і, можливо, зі згоди керівництва Новоросії окремі полонені будуть неочікувано з'являтися на території РФ, де миттєво арештовуватимуться за незаконний перетин кордону і одразу "запускатимуться" в справу", - говорить Марков.

Сфабрикувавши таким чином справи проти українських військових Росія намагається "зіграти на випередження" та завадити цивілізованому світу визнати "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, щоб уникнути подальших санкцій.

"Найближчим часом уряди Західним країн розглянуть проект постанови про визнання "ДНР" та "ЛНР" терористичними організаціями, відповідно, всі приватні особи, організації та держави, що надають допомогу республікам підпадають під санкції. Тому уряд РФ намагається зіграти на випередження", - розповідає Марков.

Нагадаємо, що український офіцер Надія Савченко, яка зараз утримується у СІЗО в Росії, була викрадена бойовиками на території України і потім нелегально переміщена через кордон.

Зараз ви читаєте новину «Росія домовляється з бойовиками про викрадення українських військових - аудіозапис РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути