Ексклюзиви
субота, 28 травня 2016 17:53

Радіоактивний брухт хотіли вивезти з Чорнобильської зони

Радіоактивний брухт хотіли вивезти з Чорнобильської зони

20-річний хлопець намагався вивезти 250 кг радіоактивного металу з Чорнобильської зони, причепивши його до автомобіля "Москвич".

Хлопець, який виявився жителем Поліського району, був затриманий працівниками відділу поліції зони Чорнобильської АЕС спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та прикордонниками у відселеному пункті Королівка, повідомляє прес-служба ГУНП в Київській області.

"Під час здійснення патрулювання та проведення заходів, спрямованих на виявлення правопорушників на території відчуження, було виявлено автівку. Перевірка показала, що юнак намагався вивезти за межі Чорнобильської зони брухт чорного металу вагою понад 250 кг без відповідного дозволу та проведення дозиметричного контролю", - сказано в повідомленні.

Працівники поліції вилучили автомобіль "Москвич" та металеві вироби, які після визначення ступеню забрудненості радіацією будуть передані до спецкомбінату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 зворушливих фото про Чорнобиль і дитинство: трагедія очима дітей

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від 75 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Досудове розслідування триває.

Зараз ви читаєте новину «Радіоактивний брухт хотіли вивезти з Чорнобильської зони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути