Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2014 10:54

Путін погрожував "взяти за два дні" столиці країн ЄС – ЗМІ

Путін погрожував "взяти за два дні" столиці країн ЄС – ЗМІ
Фото: inforesist

Президент України Петро Порошенко розповів чинному голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу про те, що Володимир Путін погрожував "взяти за два дні" Варшаву та інші європейські столиці.

Про це пише в четвер, 18 вересня, Deutsche Welle з посиланням на німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

Про таку розмову з російським лідером Порошенко повідомив Баррозу під час зустрічі в Києві в п'ятницю, 12 вересня, пише SZ з посиланням на короткий протокол розмови глав української держави і Єврокомісії від Служби закордонних справ ЄС, який є у розпорядженні редакції.

За даними SZ, український президент нібито послався на слова Путіна про те, що той, "якби схотів, то російські війська через два дні могли б бути не тільки в Києві, але і в Ризі, Вільнюсі, Таллінні, Варшаві чи Бухаресті".

Як наголошується в короткому викладі змісту розмови президентів України і Єврокомісії, Порошенко згадав слова Путіна, щоб дати Баррозу зрозуміти, наскільки емоційно лідер РФ реагує на вплив Євросоюзу в країнах-сусідах Росії.

За словами Порошенка, російський президент також повідомив йому про можливості свого впливу на деякі країни ЄС завдяки двостороннім контактам. Це вплив, пояснив Порошенко, Путін нібито може використати з тим, щоб заблокувати небажані для Росії рішення Європейської Ради.

До цього часу Путін публічно не висловлював загроз військового насильства країнам-членам НАТО чи Євросоюзу, нагадує газета. Однак відомо, що в розмові з Баррозу в кінці серпня Путін пригрозив тим, що при існуючому бажанні може "зайняти Київ протягом двох днів".

 

Зараз ви читаєте новину «Путін погрожував "взяти за два дні" столиці країн ЄС – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути