Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2015 12:55

Противник намагається зірвати мирний процес на Донбасі. Карто РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 1 квітня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 31 березня
Ситуація на Донбасі. 30 березня

Російсько-терористичні війська обстрілюють позиції сил АТО практично на свіх напрямках.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник штабу АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Противник намагається зірвати мирний процес на Донбасі шляхом здійснення збройних провокацій з використанням автоматичної стрілецької зброї, гранатометів та мінометів.

Збройні провокації бойовиків відбуваються практично по всій лінії розмежування. Місця найбільшого напруження - це населені пункти на схід від Маріуполя, район Донецького аеропорту, передмістя Горлівки та смт Станиця Луганська.

Найбільш запеклі сутички регулярно відбуваються у селищі Широкине, учора там тривав кількагодинний бій. Бойовики здійснили спробу штурму нашого ротного опорного пункту із застосуванням танків та 120-міліметрових мінометів, що мали б бути відведені відповідно до мінських домовленостей.

Також учора бойовики у північному районі селища Широкине знову обмежили свободу пересування спостерігачів місії ОБСЄ. Так патрулю спеціальної моніторингової місії було дозволено проїхати до селища лише після прибуття машини ескорту бандформування ДНР.

Неспокійною залишається обстановка поблизу Авдіївки. Учора проти наших військовослужбовців бойовики застосували бронетехніку, ствольну артилерію та 120-міліметрові міномети. На щастя, обійшлося без втрат.

Окрім того, що наші позиції під вогонь потрапили в селищі Авдіївка, було нанесено удару по самому місту", - розповів Лисенко.

 

Зараз ви читаєте новину «Противник намагається зірвати мирний процес на Донбасі. Карто РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути