четвер, 23 серпня 2012 12:05

Проти Ганни Сінькової порушили кримінальну справу

Проти Ганни Сінькової порушили кримінальну справу

Проти голови "Братства святого Луки" Ганни Сінькової міліція порушила кримінальну справу. Про це вона сама розповіла у коментарі Gazeta.ua.

"Порушення справи пов'язане із судом над Віталієм Запорожцем. Тоді було судове засідання перед дебатами. Тобто це було останнє засідання, коли Віталій міг покликати свідків на свій захист. Тоді вислухали тільки свідків від прокурора, а на покази свідків не звернули уваги — суддя взагалі відмовилася їх вислуховувати. Звісно це викликало шквал народного обурення. Через це проти мене і була порушена кримінальна справа", - розповіла Сінькова.

Вона також зазначила, що вже консультувалася з адвокатом.

"Юридично - це максимум адміністративне правопорушення. Я ознайомлювалася з матеріалами справи, з листами, які надходили слідчому. Один з листів був від заступника міністра внутрішніх справ. Слідчому рекомендували не закривати справу. Тобто вже на такому рівні їх турбує посадять нас чи ні", - зауважила голова "Братства святого Луки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після вироку Запорожцю односельчани побилися з міліціонерами

За її словами, вона не збирається здаватися і буде вимагати виправдувального вироку.

"Зі свого боку буду вимагати порушення кримінальної справи проти судді Мусієнко (вона вела справу Віталія Запорожця, який застрелив міліціонера, - ред.). Суддя заявляла про якісь погрози її життю, про якусь нецензурну лайку. У матеріалах справи є повний запис судового засідання і на ньому немає жодних погроз та жодної брутальної лайки. Ми будемо намагатися, щоб проти судді порушили кримінальну справу за неправдиві свідчення", - додала Сінькова.

Нагадаємо, 30 травня після того, як суддя оголосила перерву, дві активістки "Братства св. Луки", серед яких Ганна Сінькова залізли з ногами на суддівський стіл і сіли.

Після того, як дівчата не відреагували на прохання правоохоронців злізти зі столу, у ситуацію втрутилися присутні в суді представники "Беркута", які силою скрутили і вивели активісток з суду.

Зараз ви читаєте новину «Проти Ганни Сінькової порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути