Ексклюзиви
четвер, 17 квітня 2014 21:23

Проти Царьова відкрито третю справу через сепаратизм

Проти Царьова відкрито третю справу через сепаратизм
Фото: politikus.ru

У Донецьку встановлено ще один факт закликів до сепаратизму Олегом Царьовим.

Про це йдеться у повідомленні Генеральної прокуратури України.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про те, що 11 квітня під час виступу на мітингу у Донецьку народний депутат України Олег Царьов висловив публічні заклики до зміни територіальної цілісності України шляхом її федералізації", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування розпочато за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що аналогічне кримінальне провадження розпочато прокуратурою Луганської області.

Крім цього, прокуратурою м. Києва розпочато провадження за фактом вчинення Олегом Царьовим дій, направлених на зміну меж території України (ст. 110 Кримінального кодексу України), а також за заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу, вчинені особою, яка є представником влади з використанням засобів масової інформації (ст.109 Кримінального кодексу України).

"Наразі проводяться першочергові слідчі дії у всіх регіонах, де виявлені факти злочинної діяльності Олега Царьова. Після цього зазначені матеріали про заклики до сепаратизму будуть об'єднані в одне кримінальне провадження", - повідомили у ГПУ.

Крім того, в Генеральній прокуратурі України створено робочу групу з числа керівників самостійних структурних підрозділів, якою вже вжито ряд заходів до активізації роботи правоохоронних органів та моніторингу інформації щодо причетності до фактів сепаратизму і посягань на територіальну цілісність держави народних депутатів України.

Наразі слідчими органів прокуратури розслідується ряд актуальних кримінальних проваджень.

Зараз ви читаєте новину «Проти Царьова відкрито третю справу через сепаратизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути