Ексклюзиви
неділя, 25 вересня 2016 14:32

Поліцейського у Дніпрі вбив колишній боєць батальйону "Торнадо": показали відео інциденту

Зловмисник, якого підозрюють у вбивстві поліцейського у Дніпрі 25 вересня - Олександр Пугачов - виявився колишнім бойцем роти спецпризначення МВС "Торнадо".

Про це каже радник глави МВС Антон Геращенко, пише "Українська правда".

Відповідно до карточки розшуку, Пугачов - уродженець РФ, Тамбовської області, має громадянство України та проживає у м.Торез на вул. Шахтарській, 16.

Інформація про Пугачова як члена батальйона "Торнадо" також містяться на онлайн-ресурсах бойовиків. Його розшукують як українського "карателя".

 

Добровольчу роту патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" створили у вересні 2014 року у структурі МВС у Запорізькій області.

До її складу входили переважно вихідці із Луганської та Донецької областей та бійці розформованого батальйона "Шахтерск" , який брав участь у бойових діях під Іловайськом. Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що "Шахтерск" розформовано за неодноразові випадки мародерства у Волновасі "та інші випадки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У телефонах бійців "Торнадо" знайшли відео згвалтувань неповнолітніх - Чорновол

У листопаді 2014 року СБУ у Києві затримала 6 озброєних екс-бійців "Шахтерска", які вже були членами "Торнадо". За даними СБУ, усі вони - "екс-співробітники органів внутрішніх справ", які "мали завдання виконати ряд приватних замовлень рейдерського характеру".

У червні 2015 року Аваков заявив, що спецроту "Торнадо" розформовано.

Нагадаємо, У справі проти бійців "Торнадо" допитали постраждалих жінок. Потерпілі жінки у справі проти бійців "Торнадо" кажуть, що стали жертвами сексуального насильства. Проте адвокати обвинувачених доводять, що свідчення потерпілих суперечливі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася друга жертва стрілянини у Дніпрі

Зараз ви читаєте новину «Поліцейського у Дніпрі вбив колишній боєць батальйону "Торнадо": показали відео інциденту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути