субота, 01 жовтня 2016 09:48

Податківець розповів звідки привезли спирт, від якого померли 38 людей

Податківець розповів звідки привезли спирт, від якого померли 38 людей
hk.npu.gov.ua

Податківці встановили звідки доставили метиловий спирт у Харківську область для виробництва сурогатного алкоголю, від якого померло 38 людей. Про це в Фейсбуці повідомив перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"Метиловий спирт поставлявся з підприємства у Сєверодонецьку Луганської області. Це підприємство, що офіційно займається, зокрема, і продажем метанолу, ввозило зазначену продукцію з Російської Федерації. Взагалі метанол є сильною отрутою і купити його у вільному продажу неможливо. Щоб навіть його транспортувати, застосовуються спеціальні умови. Мають бути відповідні дозвільні документи. У цьому випадку посадова особа сєверодонецького підприємства за готівку незаконно реалізовувала метанол знайомому посереднику. А той перепродав його безпосередньому організатору виготовлення сурогату", - зазначив Сергій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько тонни спиртного вилучили під час рейду по "наливайках"

Встановили особу і допитали водія, який перевозив спирт.

"У наданих йому фіктивних супровідних документах, було вказано, що він нібито перевозив іншу рідину. Всього посереднику цієї оборудки було продано більше п'яти тонн метанолу. Посередник дав покази і в усьому зізнався. За місцем його проживання вже проведено обшук. Триває обшук й на зазначеному підприємстві. Організатор та двоє його посібників учора були арештовані судом на 60 діб без права внесення застави. Ще один посібник знаходиться під домашнім арештом. Ми продовжуємо працювати у цілодобовому режимі. Маємо зробити усе можливе, щоб причетні до загибелі десятків людей понесли покарання", - пише чиновник.

Підрозділи податкової міліції у кількох областях шукають точки продажу, куди було доставлено сурогатний алкоголь.

Раніше повідомлялося, у Харкові затримали організатора виробництва сурогату, яким отруїлися 72 людей.

Зараз ви читаєте новину «Податківець розповів звідки привезли спирт, від якого померли 38 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути