Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 13:34

Побиті англійські фани навідріз відмовились писати заяви до міліції
8

Фото: Фото: Андрій Жигайло

Міліціонери посилено охороняють центральну частину столиці після вчорашньої бійки на Хрещатику. Патрулі стоять кожні 50 метрів. Учора біля кафе "Шато", що на розі Хрещатика та Прорізної, побились українські та англійські фанати: трьох іноземців забрали до лікарні.

Спершу фанати кидались в один одного пляшками, потім вазонами. Так одному з англійців розбили голову. У понеділок вранці кафе відкрите. За столиками кілька десятків відвідувачів. Біля входу чергує троє міліціонерів. Тротуар заляпаний кров'ю, всюди лежить земля з вазонів. В адміністрації закладу вчорашню бійку не коментують.

Об 11:00 на місці бійки приїжджають дві бригади "Київводоканалу" - лагодити каналізацію, та змивати кров.

"В кафе англійців чоловік сорок було. Сиділи на відкритому майданчику, пісні свої горланили. Бачила, там конфлікт був з якимось з прохожих, але через що не знаю. Тоді вони просто посварились. Я вже закривалась, коли набігло хлопців в капюшонах. Всі в спортивних штанях, кросівках. Вони спустились по вулиці Прорізній, побігли до кафе. Там саме один з англійців курив. Бійка хвилин п'ять була, кричали, кидались пляшками. Кілька аж до мене перелетіли. Потім хлопці в капюшонах розбіглись, а там лежати на землі лишились дві людини в крові", - згадує очевидець Анна. Торгує кавою через дорогу.

На завтрашній матч між Україною та Англією очікують до двох тисяч англійських вболівальників. Багато хто з них приїхав уже на вихідних. Фани кажуть, що на ЄВРО-2012 були вражені, як їх прийняли в Україні, тому не розуміють чому трапився кривавий конфлікт учора.

"Про бійку чув, але хто постраждав точно не знаю. Ми сюди добирались великою групою, тому місцевих не боїмось. Під час ЄВРО в Україні було все чудово, чому побились фанати невідомо. Може просто конфлікт, а може домовились про стачку", - каже англієць Марвін з Лондона.

У міліції кажуть: побиті англійці навідріз відмовились писати заяви про напад. Після надання медичної допомоги їх відпустили. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України. Розпочате кримінальне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Побиті англійські фани навідріз відмовились писати заяви до міліції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути