четвер, 23 січня 2014 14:32

"Півтори години простояли на колінах у снігу" - російський журналіст розповів про знущання "Беркута"

"Півтори години простояли на колінах у снігу" - російський журналіст розповів про знущання "Беркута"
Андрій Кисельов, Фото: Ілля Азар / "Лента.ру"

Журналіста російського видання Lenta.ru Андрія Кисельова, затриманого вранці 23 січня в центрі Києва з групою активістів, звільнили з райвідділку.

МВС не пред'явило журналісту ніяких звинувачень. Під час затримання журналіст отримав травми.

Як повідомив сам Кисельов, він в якості журналіста супроводжував учасників протестних виступів. Вранці в середу він разом з активістами вирушив до автозаків із затриманими опозиціонерами.

Бійці "Беркута" витягли всю групу з машини. Андрій Кисельов розповів, що вони півтори години простояли на колінах на снігу. Також при затриманні він отримав рану на бровах і численні забої. У лікарні він не був.

За словами Кисельова, у протоколі записано, що він і разом з активістами кидали камені і викрикували антиурядові гасла, хоча в дійсності цього не було. Щодо активістів заведено справу, за якою Андрій Кисельов тепер проходить в якості свідка.

Стаття, за якою порушено справу, невідома. Раніше МВС підтвердило інформацію про затримання в Києві Кисельова. Разом з іншими людьми його затримали і доправили до Оболонського районного управління міліції.

За даними міліції, ця група людей переслідувала автобуси з бійцями спецпідрозділу "Беркут". Крім того, вони були озброєні бейсбольними битами.

Голова російської президентської Ради з прав людини Михайло Федотов зажадав від української влади звільнити журналіста. Посольство Росії в Києві направило запити до Міністерства закордонних справ України та МВС у зв'язку з появою в ЗМІ цієї інформації.

Зараз ви читаєте новину «"Півтори години простояли на колінах у снігу" - російський журналіст розповів про знущання "Беркута"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути