Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2015 19:37

Пілот Germanwings міг страждати від депресії, хоча успішно пройшов психологічні тести - ЗМІ

Пілот Germanwings міг страждати від депресії, хоча успішно пройшов психологічні тести - ЗМІ
Андреас Любітц Фото: mashable.com

Андреас Любітц - пілот Germanwings, - котрий, за даними слідства, навмисне спрямував літак на скелі, мав позитивні відгуки від колег. Також він успішно пройшов всі психологічні та медичні тести. Про це повідомив виконавчий директор Lufthansa, до складу якої входить Germanwings, Карстен Шпор, пише "Українська правда" з посиланням на Mashable.

За словами Шпора, Любітц успішно пройшов всі медичні та психологічні тести, його результати навіть можна назвати "блискучими".

"Я можу сказати лише одне: це найгірший момент і найтемніша сторінка в історії наших авіаліній", - заявив Шпор.

Як повідомляє Frankfurter Allgemeine, пілот міг страждати від депресії. Про це виданню розповіла мати однокласниці пілота, який позавчора загинув під час аварії в Альпах разом з іншими членами екіпажу і усіма пасажирами, пише Zn.ua.

"Це був хороший хлопець, з хорошої сім'ї", - сказала жінка виданню, додавши, що якось Любіц сказав її донці, що перервав навчання пілота.

"Мабуть в нього була перевтома, депресія", - додала вона.

Донька жінки відмовилася говорити з пресою.

Любітц влаштувався у компанію Germanwings у вересня 2013 року, одразу після проходження тренінгу. На той час його досвід пілота налічував 630 годин у небі. У його професійній діяльності була перерва у кілька місяців, після чого він знову відвідував тренінг-центри. Любітц тренувався паралельно у двох центрах для пілотів – у школі Lufthansa та у США у школі авіакомпанії Phoenix (Арізона).

У місцевому авіаклубі LSC Westerwald характеризують Любітца як давнього члена організації та кажуть, що він почав літати ще будучи підлітком. На сайті організації з'явився запис "Ми будемо завжди пам'ятати Андреаса" та слова про те, що "він здійснив свою мрію" літати, однак заплатив за це життям.

Сторінка Андреса Любітца в Facebook рясніє фотографіями із подорожей. Його друзі кажуть, що він займався бігом, він брав участь у марафоні Lufthansa. Любітц жив у невеличкому туристичному місті Монтабаур у Німеччині разом із батьками , його населення нараховує всього 12 тисяч осіб.

Наразі будинок охороняють поліцейські, котрі побоюються нападу на батьків пілота.

Нагадаємо, раніше прокуратура повідомила, що 28-річний другий пілот літака німецької компанії Germanwings Андреас Любіц, який розбився у французьких Альпах у вівторок, свідомо знищив судно. Загинуло 150 людей. Проти нього порушили справу за статтею "навмисне убивство".

Зараз ви читаєте новину «Пілот Germanwings міг страждати від депресії, хоча успішно пройшов психологічні тести - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути