Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2015 23:29

Під Одесою напали на журналістів "Радіо Свобода"

Під Одесою напали на журналістів "Радіо Свобода"
Фото: 4.bp.blogspot.com

У селищі Комінтернівське під Одесою під час виконання редакційного завдання на групу програми "Схеми" Радіо Свобода і Першого громадського каналу напали. Це другий напад на журналістів під час виконання завдань за кілька тижнів, зазначає "Радіо Свобода".

Редакційне завдання виконувалося біля офісу фірми "Лемодо", яка нещодавно виграла тендер МВС України на постачання номерних знаків для транспортних засобів більш ніж на 70 млн гривень.

Ця компанія зареєстрована в Одеській області і до тендеру ніколи не займалася такою діяльністю. Під час зйомок на журналістів напав невідомий чоловік і пошкодив камеру. "Ми приїхали за адресою селище Комінтернівське, вулиця Першотравнева, 56, де зареєстрований офіс фірми "Лемодо" - за редакційним завданням програми "Схеми" Радіо Свобода", - розповіла журналістка Марія Ткачук.

"Дуже скромний офіс, одна кімната. Він був закритий, ми зняли табличку, поспілкувалися з іншими підприємцями. У коридорі офісу до нас підбіг невідомий чоловік з криками "Не знімайте тут", "Чому ви знімаєте без дозволу" - і розбив нам камеру", - додала Ткачук.

Після цього журналісти викликали міліцію і написали заяву, побачивши в нападі ознаки злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Зараз ви читаєте новину «Під Одесою напали на журналістів "Радіо Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути