середа, 29 липня 2015 13:04

Під Горлівкою в 3 етапи відпрацювали ворожі гармати. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 29 липня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 28 липня
Ситуація на Донбасі. 27 липня

Російсько-терористичні війська не припиняють вести вогоню фактично по всій лінії зіткнення.

Про це в ході брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"На Луганському напрямку епіцентром бойових дій учора було м. Щастя. Провівши ранковий мінометний обстріл, уже у другій половині дня ворожий загін штурмував наш опорний пункт. Напад було відбито. Також у темну пору доби бойовики стріляли біля Станиці Луганської, при цьому застосували міномети і стрілецьку зброю. 

Знову неспокійно в районі Бахмутської траси, йдеться про с. Новотошківське, де зафіксоване ведення вогню по наших позиціях із зенітних установок ЗУ-23-2. Бойовики стріляли зі сходу, де знаходиться окуповане с. Донецьке. Окрім цього одиночні провокації бойовиків сталися північніше в районі Кримського, а також західніше біля с. Троїцьке.

На Донецькому напрямку трьома найгарячішими точками вчора були на схід і на захід від Світлодарського водосховища, українські укріплення біля Донецької об'їздної дороги, а також м. Мар'їнка. Зокрема, активні ворожі обстріли і провокації у районі Луганського тривали близько 6 годин, зафіксовано активну роботу снайперів противника.

Ще складніша ситуація на північ від Горлівки, де в темну пору доби по наших позиціях у 3 етапи відпрацювали 152-мм гармати бойовиків. На ділянці фронту від Дзержинського і до Верхньоторецького  ворожих провокацій не зафіксовано.

На захід від Донецька бойові дії тривають у звичному цілодобовому режимі. Відносно спокійними є лише декілька годин після сходу сонця. Концентрація важкої сили та живої техніки противника на передовій залишається високою від Ясинуватої до Олександрівки.

На Маріупольському напрямку режим тиші дотримується майже ідеально, зафіксовано лише 1 збройну провокацію між Лебединським і Водяним", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «Під Горлівкою в 3 етапи відпрацювали ворожі гармати. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути