пʼятниця, 22 травня 2015 13:14

Під Донецьком не вщухає вогонь, із РФ на Сумщину залітав БПЛА. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 22 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 21 травня
Ситуація на Донбасі. 20 травня

Російсько-терористичні війська не гребують жодним шансом обстріляти українських військових та мирних мешканців Донбасу. 

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку єдиною точкою зіткнення залишається селище Широкине. Противник застосовує там широкий спектр озброєння: від стрілецької зброї до 122-міліметрових нармат.

На Донецькому напрямку ситуація залишається найскладнішою. Учора бойові дії на західних околицях Донецька активізувалися після опівдня. Противник веде надзвичайно щільний вогонь зі ствольної артилерії, 120-міліметрових мінометів, танків.

Окрім стрільби по бойових позиціях сил АТО, терористи "ДНР" вели вогонь зі 122-міліметрових гармат по житлових кварталах Авдіївки, Опитного та Водяного, внаслідок чого є постраждалі. Серед цивільних загинула 1 людина, 2 людей отримали поранення. Представники спільного центру з координації та контролю надали інформацію про ці зухвалі порушення перемир'я з боку проросійських бандформувань спостерігачам міжнародної місії ОБСЄ.

Тривають зіткнення і на західних та східних околицях Горлівки. Противник зосередив у цьому районі значну кількість 120-міліметрових мінометів й іншого важкого озброєння та інтенсивно його застосовує.

На Луганському напрямку тривають перестрілки поблизу Золотого, Щастя та Станиці Луганської. Там вони переважно зі стрілецької зброї", - розповів Лисенко.

Він також зазначив, що за 21 травня над Донбасом зафіксували 23 прольоти БПЛА, 2 - на адміністративному кордоні з АР Крим та 1 - у Сумській області з території РФ.

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком не вщухає вогонь, із РФ на Сумщину залітав БПЛА. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути