субота, 13 лютого 2016 13:46

Під час погоні за BMW поліцейські випустили 34 кулі, а не 77 - МВС

Під час погоні за BMW поліцейські випустили 34 кулі, а не 77 - МВС
фото: unian.ua

Співробітники патрульної поліції Києва під час погоні за автомобілем BMWі загибеллю 17-річного хлопця, використовували 34 патрона, а не 77 патрони. Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко.

"Категорично спростовую "качку" про 77 пострілах під час нічної погоні за горезвісним BMW. Насправді троє лейтенантів поліції разом використовували 34 патрона: один зробив один постріл, другий - 22, третій - 11. Це включає попереджувальні постріли. Переконаний: зараз не ті часи, щоб поліція грала в внесками, беззбройна потурання агресивним порушників. Країна перенасичена нелегальною зброєю і вибухівкою з фронту. Війна об'єктивно збільшує рівень криміналізації суспільства", - зазначив спікер МВС.

Ця справа - це тест на зрілість для суспільства та правосуддя.

"Для суспільства - до якої міри воно буде терпіти агресивних правопорушників на дорогах, і для правосуддя - наскільки справедливо каратимуть за фатальні помилки поліцейських, які неодмінно були, є і будуть", - вважає Шевченко.

Дивіться також: Відео погоні за BMW по столичних вулицях

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого патрульні відкрили вогонь по автомобілі, який намагався сховатися від погоні. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях. При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь в повітря. Автомобіль не зупинився, після чого був відкритий вогонь по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного Михайла Медведєва.

Зараз ви читаєте новину «Під час погоні за BMW поліцейські випустили 34 кулі, а не 77 - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути