Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2016 13:03

Патрульному Олійнику світить довічне: вирок назвали занадто суворим

Патрульному Олійнику світить довічне: вирок назвали занадто суворим
obozrevatel.com

Вердикт прокуратури Києва по поліцейському Сергію Олійнику, підозрюваному у вбивстві 17-річного пасажира BMW, виявився надто суворим і в перспективі може деморалізувати всю Національну поліцію України, пише "Обозреватель".

"Питання, звичайно, складне. Він стріляв в упор, не маючи права це робити. Але говорити, що це було навмисне вбивство? Мені здається, вирок надто суворий. Незрозуміло, як після такого інші поліцейські будуть виконувати свої обов'язки" — сказав керівник адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини Борис Захаров.

Вчора, 8 листопада прокуратура Києва завершила розслідування по відношенню до Сергія Олійника. Повідомила йому про підозру у навмисному вбивстві пасажира BMW, замаху на вбивство та перевищення службових повноважень. Йому загрожує довічне ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох поліцейських розстріляли на патрулюванні

Колишнього патрульного поліцейського 25-річного Сергія Олійника Печерський райсуд столиці випустив з-під домашнього арешту 5 вересня. З дому не мав права виходити близько півроку. На нозі носив електронний браслет.

Сергія Олійника затримала прокуратура 18 лютого. Його звинувчують у вбивстві 17-річного Михайла Медведєва з міста Боярка на Київщині. Хлопець їхав у легковику БМВ, що тікав від патрульних. Ігнорував вимоги зупинитися. На зустрічній смузі авто мало швидкість понад 100 км/год. Тоді поліцейські почали стріляти. Куля Олійника влучила в підлітка.

Зараз ви читаєте новину «Патрульному Олійнику світить довічне: вирок назвали занадто суворим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути