Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2016 10:50

Найкривавіші злочини за роки незалежності
10

Gazeta.ua нагадує про найкривавіші злочини часів незалежної України.

1. Злочини пологівського маніяка

Автор: wikipedia.org
 

Сергія Ткача затримали 2005 року в місті Пологи Запорізької області. Довели 37 убивств, які він скоїв. Його жертвами були в основному дівчата віком від 9 до 17 років. Усіх ґвалтував. За словами самого маніяка, він убив більше 100 людей із 1980 до 2005 року.
У 2008 році його засудили до довічного ув`язнення.

2. Жертви серійного маніяка Анатолія Онопрієнка

 

На рахунку Анатолія Онопрієнка 52 убивства. Серед його жертв 10 дітей. Із жовтня по грудень 1995-го убив 7 людей. Вирізав сім`ї із немовлятами. Після затримання пояснив: убивав дітей, щоб ті не лишались сиротами. Деяких жертв гвалтував після вбивства.
Вночі 17 січня 1996 року в селі Братковичі Львівській області він убив відразу 7 чоловік. Серед них була сім'я із 5 осіб, а також ще 2 випадкові жертви. У Братковичах здійснив 12 убивств. Останнє - 1996 року - це була сім`я із маленькою дочкою.
1996 року його засудили до довічного ув`язнення. Відсидів 17 років. Помер у 2013-му від серцевої недостатності. Тіло спалили і розвіяли.

3. Вбиті жінки Руслана Хамарова

Автор: wikipedia.org
 

43-річний Руслан Хамаров із Бердянська Запорізької області вбив 11 жінок. Першу - в листопаді 2000 року. Жертві було 47 років, найстарша з усіх загиблих від рук Хамарова.
Знайомився з жінками в парку, барах, на вечірках. Вступав з ними у статевий зв'язок. Вибачався, виходив у коридор. Повертався з ножем, ним заколював жертв. Мертвих ґвалтував. Остання, наймолодша, 17-річна жертва, була вагітна. Її тіло знайшли в колодязі. Хамаров зізнався, що там тіла ще 10 жінок. Його засудили на довічний термін.

4. Убивство Оксани Макар

Автор: wikipedia.org
 

Вночі 10 березня 2012 року троє жителів Миколаєва - Євген Краснощок, Артем Погосян та Максим Присяжнюк - зґвалтували, душили 18-річну Оксану Макар. Потім замотали в ковдру, винесли на закинуте будівництво та підпалили.
Наступного ранку її знайшов перехожий, викликав міліцію та лікарів. Дывчина мала опіки 55% поверхні тіла. Руку довелось ампутувати. Згоріла пряма кишка, м'язи сідниць, сухожилля, були сильно уражені легені. Розвинулась двостороння пневмонія.
Оксану готували до пересадки шкіри. Однак за 19 днів вона померла.

Автор: russian.peopledaily.com.cn
 

Краснощоку присудили довічне ув`язнення. Присяжнюку дали 15 років позбавлення волі, Погосяну - 14 років.
Подія викликала великий суспільний резонанс. Жителі Миколаєва та багатьох інших міст України вийшли на мітинг, аби привернути увагу преси та влади до порушень, які були допущені при розслідуванні злочину.


5. Вбивство родини харківського судді

Автор: newsru.ua
 

15 грудня 2012 року у власній квартирі розстріляли та обезголовили суддю Фрунзенського районного суду Харкова 58-річного Володимира Трофимова, його дружину 59-літню Ірину, сина 30-річного Сергія та його наречену 29-річну Марію Зуєву. Тіла знайшов прийомий син Трофимова.
За рік слідчі опитали 18 тис. свідків, призначили 526 експертиз. Слідство висунуло три версії убивства: через професійну діяльність, убивство з метою заволодіння майном, вбивство на замовлення або ритуальне вбивство. Припускають, що голови загиблих забрали, аби на місці злочину не залишити куль.

6. Жертви стоматолога-садиста

Автор: Gazeta.ua
 

Стоматолог 31-річний Ігор Вуйців із Івано-Франківська закатував двох людей. 35-річному Ігорю Струтинському виколупав очі. Коли від болю чоловік знепритомнів, вирізав йому печінку та серце.
4 жовтня 2014 року зник 27-річний Антон Кучерак.
12 листопада у центрі міста собаки тягали рештки людських тіл. Це були зниклі безвісти Ігор Струтинський та Антон Кучерак. В останнього замість нутрощів виявили пляшку горілки.
Ігоря Вуйціва арештували. Його визнали психічно здоровим.

7. Загиблі від рук "караванського стрілка"

 

26 вересня 2012 року в торговому центрі "Караван" у Києві 38-річний Ярослав Мазурок застрелив трьох охоронців, одного важко поранив.
7 листопада у лісі знайшли тіло чоловіка із паспортом Мазурка. Основна версія міліції - самогубство. Мати чоловіка впевнена, то не її син. Справа Мазурка досі не закрита.

8. Зникнення Сусанни Шаркової

 

16-річна Сусанна Шаркова із Запорізької області зникла безвісти 11 березня 2015 року. Орендувала будинок поблизу Запоріжжя. Через три місяці його господар викликав правоохоронців. Пояснив, що в домі нова цементна підлога, від якого іде підозрілий запах. Поліція виявила там тіло дівчини. Сусанна мріяла стати моделлю. Сусіди загиблої говорили, що у будинок, який орендувала з подругами, часто приходили чоловіки, влаштовували вечірки. Вбивць не знайшли.

Зараз ви читаєте новину «Найкривавіші злочини за роки незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути