Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2013 16:36

На Вінниччині під час зйомки шкільного фільму втопилася дівчина

На Вінниччині під час зйомки шкільного фільму втопилася дівчина
Фото: gazeta.a42.ru

Сьогодні, 14 червня,  у селі Війтівка Бершадського району на Вінниччині ховають 15-річну Віру Полятичко. Дівчина втопилася у річці Південний Буг  в селі Сумівка 12 червня.  Тіло знайшли через добу.

"Вірочка закінчила 9-й клас, - розповідає Галина Хмарук, керівник Війтівського поштового відділення. - В той день вони всім класом поїхали на Буг у сусіднє село Сумівку дознімати випускне відео. З ними був вчитель інформатики, який підробляє оператором. У нас в селі є аж три ставка, теж гарна природа, але вони чомусь поїхали туди. Було   спекотно, діти вирішили скупатися. Кажуть, що Віра добре плавала, напевно течія понесла, що вона не змогла виплисти.   Діти як  помітили, що Віри  немає,  почали шукати самі. Тоді викликали рятувальників".

Місцеві рятувальники тіло дівчини не знайшли. 13 червня до пошуків залучили аварійно-рятувальний загін спеціального призначення із Вінниці.

"Шукати дівчину їздив навіть наш батюшка, отець Георгій, каже Галина Хмарук. - Водолази не могли знайти дівчинку, а  батюшка  читав спеціальну молитву і кидав на воду хлібчик. В тому місті, де він сплив, і знайшли тіло Віри. Це було близько третьої години.  Тіло забрали в морг на розтин. Але поряд з нею знайшли ще тіло п'ятирічної дівчинки, яка втопилася п'ять днів тому. Вона з села, яке вище по течії, із Завадівки".

На похорон до Віри Полятичко прийшло все село. Місцеві кажуть, була дуже доброю дитиною.

"Не дитина, а золото, - каже Галина Дмитрівна. - Вчилася гарно, і по дому все помагала, привітна, тиха дівчинка. Вона з двійнят, то залишилася ще сестра Люба, яка теж тоді була на Бугу. Є ще старший брат Альоша, йому 19 років, працює у нас в селі на підприємстві. Хороша сім'я, всі роботящі. Мама - Надія - тримає господарство, щоб жити з чогось в селі, а батько, Микола, в Москві на заробітках. Навіть не знаю, чи встиг на похорон приїхати".

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині під час зйомки шкільного фільму втопилася дівчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути