вівторок, 09 жовтня 2012 16:37

На Вінниччині через торти поклали на лікарняні ліжка 11 людей з гострим отруєнням

На Вінниччині через торти поклали на лікарняні ліжка 11 людей з гострим отруєнням
Люди отруїлись тортом "Наполеон". Фото: smachno.ua

У Козятині протягом 6 та 7 жовтня в інфекційне відділення звернулося 11 людей з гострим харчовим отруєнням. Напередодні троє дітей та восьмеро дорослих вживали торти "Медовий рай" та "Наполеон".

"Мені продавчиня зважила шматок торта "медовика". Вдома цей тортик поділили на двох з донькою. Вночі у суботу почав боліти живіт. Обоє з донькою почали блювати, піднялася температура до 39 градусів, а ще через розлад шлунку почався пронос, - згадує Ганна Фаштинська.

Зараз хворі почуваються краще. Лікарі підозрюють, що у пацієнтів гострий гастроентероколіт та сальмонельоз. За три дні вони з'ясують справжню причину отруєння.

"Потерпілі пішли в той магазин висловити своє невдоволення продавцям. Хотіли гроші забрати, а вони повідомили, що нічого без чеку не докажуть. Ми теж хотіли потрапити у магазин, нас взагалі не впустили" - каже санітарний лікар Козятинського району 62-річний Леонід Ящук.

Товар реалізовували у трьох магазинах. Працівники санепідемстанції говорять, що в магазинах не було холодильників. Неякісну випічку продавали на вагу у картонних коробках з прилавків.

"Покупці мають бути уважнішими. Вони повинні розуміти, що торт має продаватися лише з холодильника. Можна попросити накладні, які засвідчують, коли спекли торт, і до якого числа його можна споживати. Кажуть, ті торти там давно продаються і до цього часу ніхто не звертався за медичною допомогою" - додає Ящук.

Працівники СЕС заборонили продавати кондитерські вироби цим магазинам.

"Такі випадки з шлунковими розладами можуть почастішати. Ми стали менше їх перевіряти. Наші служби ліквідовують, будуть нові. За новими законами продовольчі магазини будемо перевіряти раз в два роки, а раніше проводили перевірку двічі на рік" -зауважує санітарний лікар.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині через торти поклали на лікарняні ліжка 11 людей з гострим отруєнням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути