Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2015 13:58

На Маріупольському напрямку бойовики змінили тактику - Лисенко

Терористи не припиняють обстрілів позицій української армії з забороненої зброї.

Про це розповів сьогодні на брифінгу представник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко на традиційному брифінгу.

За його словами на Маріупольському напрямку противник скоїв серію потужних артилерійських і мінометних обстрілів наших позицій по всій лінії фронту на цій ділянці від Новотроїцького до Широкино.

"Бойовики змінили тактику, ведучи вогонь з важкого озброєння навіть у світлий час доби. Ці провокації приносять страждання мирних жителів - згідно з повідомленнями ОБСЄ, с. Широкино покинули всі мирні жителі", - сказав він.

 

"На Донецькому напрямку найбільш складна ситуація в Мар'їнці, де регулярно відбуваються ворожі провокації із застосуванням стрілецької і важкого озброєння. Противник веде вогонь із західних житлових районів Донецька. Не припиняється ворожий вогонь і північніше, в районі Красногоровки, Пєсков і Авдіївки. В околицях Горлівки обстановка також нестабільна, але контрольована. Бойові зіткнення і факти використання важкого озброєння з боку НВФ не зафіксовано", - сказав він.

За словами Лисенка, на Луганському напрямку бойовики активізувалися на півночі Бахмутськой траси - в районі Кримського та Сокільників.

"Також зафіксовані ворожі збройні провокації поблизу сел. Золоте і Станиці Луганській. Незважаючи на те, що перестрілки тривали цілий день, факти використання важкого озброєння з боку НВФ не зафіксовано. Сили АТО перебувають у високій бойовій готовності і адекватно реагують на агресію бойовиків", - повідомив він.

Зараз ви читаєте новину «На Маріупольському напрямку бойовики змінили тактику - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути