субота, 31 січня 2015 15:34

На кордоні Криму росіяни цілодобово споруджують глибокий рів - ЗМІ
10

Фото: investigator.org.ua

На адміністративному кордоні Криму з материковою Україною в районі пункту пропуску "Чонгар" з боку півострова російська сторона цілодобово споруджує глибокий рів з використанням великої кількості техніки. Як повідомляє в суботу інформаційне агентство "Центр журналістських розслідувань" з посиланням на очевидців, що проходили через пункт пропуску, протяжність рову складає вже більше 500 м, а його глибина - 3 м.

Цілодобові роботи ведуть люди в штатському, але пропускний пункт посилений російськими танками і БТР.

В полі біля штучної споруди працює важка техніка: 6-7 великих самоскидів, стільки ж екскаваторів-кубовиків і кілька "КРАЗів".

"Тут величезне поле, десятки гектарів, половина його вже засипана землею. Працюють виброкатки. На дні рову їх не видно, але земля під ногами відчутно вібрує. Поки стояли в черзі на контролі, підійшли до краю рову - там глибина не менше трьох метрів. Народ жартує, що вони тут "розширюються", - розповів очевидець.

У самому пункті пропуску з боку Криму знаходяться кілька танків і БТР. Всього було помічено близько п'яти одиниць російської військової техніки, кажуть очевидці.

За їх словами, земляні роботи ведуться цілодобово. Для цього в полі встановлені прожектори і ліхтарі, техніка не замовкає.

Дізнатися, хто і навіщо риє землю в таких масштабах, очевидцеві не вдалося, до нього підійшов чоловік у цивільному і порекомендував "не лізти не в свої справи".

"Підійшов чоловік в цивільному одязі і сказав, що фото та відеозйомка заборонені. Будуть вилучати всю фіксуючу апаратуру, навіть відеореєстратори", - повідомив співрозмовник агентства.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні Криму росіяни цілодобово споруджують глибокий рів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути