понеділок, 30 березня 2015 15:40

На Кіровоградщині злочинці вивезли зі складу 20 тонн соняшникового насіння

На Кіровоградщині злочинці вивезли зі складу 20 тонн соняшникового насіння
Фото: uic.info

Кіровоградські правоохоронці затримали шістьох чоловіків, які викрали 20 тонн соняшникового насіння. 

У ніч на 24 березня вони забралися у склад однієї з агрофірм, який розташований за межами населеного пункту Бобринецького району. Злочинці всі з одного села, повідомляють у прес-службі УМВС у Кіровоградській області.

"Про крадіжку нам повідомили власники агрофірми. Вранці вони побачили на металевих воротах зламаний замок і розібрану цегляну стіну. У середині, де зберігалося соняшникове насіння, було порожньо. До пошуків крадіїв долучилися міліціонери райвідділу та обласного карного розшуку. Стало відомо, що через те, що склад не охоронявся, злочинці спокійно "працювали".

До крадіжки причетні троє родичів та ще стільки ж їхніх односельчан. Усім від 20 до 40 років. Всі шестеро ніде не працюють.

Ще на початку березня вони вирішили заробити, обікравши цей склад і продавши насіння. Вночі під'їхали до складу й розібрали стіну. Але щоб завантажити, треба було заїхати в приміщення. Для цього зламали на металевих дверях замок", - розповів начальник управління карного розшуку УМВС в Кіровоградській області Костянтин Ванін.

Насіння злочинці вивозили на мікроавтобусі та трьох легкових машинах. За один раз забрати все не змогли, довелося робити ще одну "ходку".

"Крадене насіння у мішках склали на території іншого підприємства, де заздалегідь взяли в оренду приміщення. Після цього знайшли майбутніх покупців. Але продажу завадили правоохоронці. Злочинці допустилися помилки. Коли одна машина виїжджала, випадково розбив фару. На місці лишилися уламки скла. Водій цього не помітив. По цьому речовому доказу крадіїв було знайдено", - зазначив Ванін.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України "Крадіжка". За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

"Власникам агрофірми завдано збитків на суму майже 200 тисяч гривень. Ми вже довели причетність підозрюваних ще до п'яти подібних крадіжок. Крали на підприємствах, де колись працювали, пально-мастильні матеріали та запчастини до сільськогосподарської техніки", – сказав Gazeta.ua Костянтин Ванін.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині злочинці вивезли зі складу 20 тонн соняшникового насіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути