Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2014 13:50

На Кіровоградщині одесит за 30 гривень зарізав пенсіонерку

На Кіровоградщині одесит за 30 гривень зарізав пенсіонерку
Фото: УМВС у Кіровоградській області

У Новомиргороді Кіровоградської області затримали підозрюваного у вбивстві 76-річної місцевої жительки 33-річного одесита.

Злочинець убив пенсіонерку, бо не дала гроші на випивку. Наступного дня допомагав родичам в похоронах, повідомив Gazeta.ua заступник начальника обласної міліції Юрій Крошко.

"Злочинець був раніше судимий за крадіжки. Його тюремний стаж складає 9 років. Звільнився близько шести років тому. Приїхав у Новомиргород до своєї співмешканки. Влаштувався тут на роботу. Працював двірником. Обзавівся друзями, з якими випивав. Під час одного такого застілля з товаришем пішов не додому, а на сусідню вулицю. Зайшов у двір до самотньої пенсіонерки й постукав у двері. Жінка не побоялася відкрити двері, бо знала його. Зловмисник попросив позичити йому гроші, але бабуся відмовила. Це розізлило гостя і він почав жінку душити. Пенсіонерка намагалася дати йому відсіч. Але нападник вхопив зі столу ножа та полоснув ним жінку по шиї", - розповів Юрій Олександрович.

Коли злочинець побачив, що жінка впала на підлогу замертво, почав шукати гроші.

"У гаманці було всього 30 гривень. За них купив пляшку горілки. Вранці родич потерпілої йому розповів про те, що знайшов бабусю мертвою з перерізаним горлом. Злочинець сказав, що допоможе в організації похорону. Тим часом наші працівники опитували людей і вияснили, що пенсіонерці інколи допомагав по господарству сусід-одесит. Той зізнався, що це він скоїв вбивство. Показав порожній гаманець, ножа і нічну сорочку потерпілої, якою витирав руки від крові", - додав Юрій Крошко.

Працівники обласного карного розшуку розкрили ще одне аналогічне вбивство в Новомиргороді, скоєне одеситом в червні цього року.
"Тоді жертвою стала теж пенсіонерка, 85-річна жінка була одинокою. Він зізнався, що вночі вдерся до її житла, задушив і забрав 10 тисяч гривень. Щоб приховати сліди злочину, підпалив ліжко з тілом. Воно майже повністю обгоріло. За обидва вбивства зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або ж довічне ув'язнення", - зазначив Крошко.

Зараз ви читаєте новину «На Кіровоградщині одесит за 30 гривень зарізав пенсіонерку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути