вівторок, 28 квітня 2015 13:00

На Донбасі посилилося протистояння. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 28 квітня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 27 квітня
Ситуація на Донбасі. 26 квітня

 За минулу добу протистояння в зоні проведення антитерористичної операції значно посилилося, розширилася географія порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків.

Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

"Уперше у цьому місяці противник застосував проти наших військовослужбовців реактивні системи залпового вогню "Град". Також по наших позиціях було здійснено 18 ворожих обстрілів зі 120-міліметрових мінометів, а також 6 разів противник обстрілював наші позиції із гармат калібром 122 міліметри. Також зафіксовано використання  танків та зенітних установок противника.

Не гребують незаконні збройні формування і обстрілами мирних населених пунктів. Зокрема учора ввечері терористи випустили пакет "Градів" по селищу Новоласпа Волноваського району Донецької області.

Збільшення кількості збройних провокацій із боку незаконних збройних формувань у поєднанні з огульними звинуваченнями української сторони у намаганнях зриву перемир'я вкотре демонструють неготовність і небажання бойовиків урегулювати конфлікт мирним шляхом.

На Маріупольському напрямку противник виявив активність у районі селищ Широкине та Чермалик. Завдяки професіоналізму наших військовослужбовців, спровокувати наших бійців не вдалося, втрат у лавах сил АТО не допущено.

На Донецькому напрямку бойовики намагаються знайти слабкі місця нашої лінії оборони в районі лінії аеропорту. Епіцентром протистояння є українські позиції поблизу Авдіївки, де ворог найбільш активно застосовує заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Окрім передмість Донецька, противник порушував режим тиші також у селах навколо міста Світлодарськ, що на північ від окупованого НЗФ Дебальцевого.

На Луганському напрямку ворог намагався спровокувати наших військових у районі н.п., які розташовані поблизу Бахмутівської траси - це селище Золоте, Сокільники, а також у районі міста Щастя", - розповів Мотузяник.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі посилилося протистояння. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути