понеділок, 31 січня 2011 10:12

Міліціонери протягом 4 годин били полтавського журналіста

Міліціонери протягом 4 годин били  полтавського журналіста

25-річний журналіст представництва 5 каналу в Полтаві госпіталізований після побиття міліціонерами. Про це повідомив побитий журналіст Юрій Стеценко.

За його словами, 28 січня близько 15:00 він був викрадений співробітниками карного розшуку Полтавського міськуправління Управління Міністерства внутрішніх справ в Полтавській області біля будівлі Полтавського міськуправління юстиції по вулиці Стешенко, 6.

"Коли я вийшов з юстиції, до мене підбігли двоє невідомих... кілька разів ударили по голові, від чого я втратив свідомість", - сказав Стеценко.

Коли він прийшов до тями, то побачив що знаходиться в автомобілі Daewoo сірого кольору, і відомий йому співробітник карного розшуку Артем Мочалов підвозить його до чорного ходу будівлі міськвідділу міліції по вулиці Сковороди, 2-Б.

"Вони затягли мене на другий поверх у свій кабінет і відключили мій мобільний телефон", - сказав Стеценко.

Співробітники міліції вимагали від журналіста написати явку з повинною про крадіжку трактора.

Після того, як журналіст відмовився написати відповідну заяву, міліціонери протягом 4 годин били його по голові і тілу з боку спини.

Коли журналіст пред'являв їм своє посвідчення, міліціонери лише сміялися у відповідь.

Згодом Стеценко був відпущений, а потім госпіталізований в хірургічне відділення 2-ї міськлікарні Полтави, де лікарі встановили у нього перелом ребра, струс мозку, численні удари м'яких тканин на животі та спині.

Батько журналіста подав скаргу на незаконні дії працівників міліції до прокуратури Полтави, управління Служби безпеки України та МВС в Полтавській області.

Начальник відділу зі зв'язків з громадськістю УМВС у Полтавській області Юрій Сулаєв підтвердив факт побиття журналіста, додавши, що на даний момент співробітники відділу внутрішньої безпеки обласного УМВС розслідують цей факт.

Проти міліціонерів має бути порушена кримінальна справа. Про це заявляє комітет Київської незалежної медіа-профспілки.

"Коли факти незаконного поводження з громадянином підтвердяться, ініціатори злочину мають постати перед судом", - заявляє профспілка.

Крім того, вважає організація, міліція вже сьогодні має моральний обов'язок профінансувати лікування Юрія Стеценка в лікарні, де він опинився після спілкування з правоохоронцями із переломом ребра, струсом мозку та іншими травмами.

"Журналіст в черговий раз опинився в ролі рядового громадянина і на власній шкурі відчув всю брутальність нашої нібито правоохоронної системи. Якщо подібним чином поводяться з журналістом, то з рядовими громадянами тим більше не церемоняться", - йдеться в заяві.

"На жаль, приклад брутального поводження з журналістами подає охорона президента і прем'єр-міністра", - каже голова Комітету КНМП Юрій Луканов.

"Охоронці глави держави спокійно можуть покласти акредитованого журналіста обличчям в землю, а охорона глави уряду зламати апаратуру неугодного 5-го каналу. Після цього нічого дивуватися, що чиновники нижчого рангу діють аналогічним способом", - додає він.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери протягом 4 годин били полтавського журналіста ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути