Ексклюзиви
субота, 29 серпня 2015 23:16

Меркель і Олланд домовилися з Путіним "про всеосяжне припинення вогню з 1 вересня"

Меркель і Олланд домовилися з Путіним "про всеосяжне припинення вогню з 1 вересня"
interfax.ru

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер ФРН Меркель сьогодні домовилися під час телефонної переговори з президентом Росії Володимиром Путіним про всеосяжне припинення вогню, починаючи з 1 вересня.

Про це йдеться в офіційній заяві Єлисейського палацу за результатами телефонних перемовин лідерів трьох країн, повідомляє Еспресо.TV.

"Вони рішуче підтримали заклик до всеосяжного припинення вогню, починаючи з 1 вересня у зв'язку з початком наступного тижня навчального року. Вони підкреслили, що дотримання режиму припинення вогню є необхідністю для підтримки стабільної ситуації серед цивільного населення на сході України і зобов'язанням встановленим мінськими домовленостями", - наголошується у заяві.

У Єлисейському палаці також зауважили, що Олланд, Меркель та Путін підтвердили свою "прихильність Нормандському формату та процесу (мирного врегулювання), який можливо досягнути лише шляхом регулярних контактів у цьому контексті".

Лідери трьох країн нагадали, що ефективний процес виведення важких озброєнь і озброєння калібром менше 100 мм повинен бути завершений якомога швидше. Спостерігачі, що працюють на місцях, повинні мати можливість вільно виконувати свої обов'язки.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Олланд домовилися з Путіним "про всеосяжне припинення вогню з 1 вересня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути