вівторок, 30 серпня 2011 12:35

Спецтема: Війна у Лівії

Лівійські повстанці почали нещадно вбивати ні в чому невинних чорношкірих
10

Фото: Фото: Reuters

Лівійські повстанці після вигнання з Тріполі лідера Джамагирії Муаммара Каддафі приступили до етнічних чисток. За неофіційними даними, вони хаотично вбивають всіх чорношкірих в країні, розповів голова комісії Африканського союзу Жан Пінг.

Повстанці не намагаються відрізнити працівників-мігрантів від найманих військовослужбовців, які воювали на стороні лівійського лідера. Нагадаємо, що істотну частину лівійської армії, яку Каддафі кинув на боротьбу з повстанцями, становили так звані "чорні ескадрони" - найманці з Чорної Африки. Тепер саме через геноцид чорношкірих Африканський союз не визнає Перехідну національну раду Лівії як законну владу в Лівії.

За словами Пінга, опозиціонери "вбивають нормальних робочих", приймаючи їх за військових найманців. Представник Африканського союзу закликав повстанців бути більш уважними. Проте, самого Каддафі знайти поки не вдається.

На території Лівії є ще величезна кількість місць, де полковник міг би сховатися. Крім того, низка племен готові надати йому підтримку, зазначив кореспондент CNN Нік Робертсон. За деякими даними, він може перебувати в Сирті - своєму рідному місті.

На даний момент повстанці поступово просуваються в бік Сирту. На відео, знятому телеканалом Al Jazeera, заколотники розстрілюють автомобіль з каддафістами, які намагалися прорватися через КПП повстанців. Спочатку опозиціонери стріляють по машині, а коли вона починає горіти і з неї вибігають чоловіки, відкривають по них вогонь. При спробі втечі один з них був убитий, інший серйозно поранений. Один із захоплених в заручники пояснив, що вони виїхали з Сирта, щоб перевірити обстановку на підступах до міста.

Не виключено також, що полковник знаходиться в лівійському місті Бені-Валід, розташованому більш ніж в 100 км від Тріполі. Про це повідомляє італійське агентство ANSA з посиланням на джерела в дипломатичних колах Лівії. Разом з лівійським лідером знаходиться його син Сааді.

Зараз ви читаєте новину «Лівійські повстанці почали нещадно вбивати ні в чому невинних чорношкірих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути