Ексклюзиви
субота, 21 жовтня 2017 18:10

Кривава ДТП у Харкові: що відомо про п'ятьох загиблих
5

Автор: stud.media
  Харків'яни продовжують нести квіти та свічки на місце загибелі людей
Харків'яни продовжують нести квіти та свічки на місце загибелі людей

Під удар Lexus на вул. Сумській у Харкові потрапило 11 пішоходів, які стояли на тротуарі. П'ятеро із них загинули на місці - 27-річний Олександр Євтєєв, 28-річна Ніна Кобисєва, мати та донька - 46-річна Алла та 19-річна Анастасія Сокол. П'ята жертва аварії — 46-річна Наталія Умаєва. Вважалася безвісти зниклою, її тіло опізнали 20 жовтня.

Gazeta.ua дізналася подробиці про усіх загиблих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери оприлюднили цікавий факт про Lexus, який влетів у натовп людей у Харкові

Загиблий Олександр Євтєєв родом із Сум. Був єдиним сином у сім'ї. Навчався у Харківському авіаційному університеті. По закінченню працював у ІТ-компанії. З ним напередодні попрощалися у Харкові. Поховають сьогодні, 21 жовтня, на батьківщині.

Автор: Facebook
  Олександ Євтєєв із дружиною Оксаною.  Жінка разом із молодшою сестрою також потрапили під колеса Lexus. Обі у важкому стані у реанімації
Олександ Євтєєв із дружиною Оксаною. Жінка разом із молодшою сестрою також потрапили під колеса Lexus. Обі у важкому стані у реанімації

"Саша завжди був дуже світлою, позитивною, життєрадісною людиною.Після закінчення 11 класу поїхав навчатися до Харкова, там і залишився. В інституті познайомився із майбутньою дружиною Оксаною. На початку червня зіграли весілля", - розповідає однокласниця Оксана Новікова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Донька ніколи не порушувала правила" - батько підозрюваної у харківській трагедії

Донька та мати Алла та Анастасія Сокол були зареєстровані у селищі Солоницівка Дергачівського району. Мешкали у Харкові. Дівчина тиждень не дожила до свого 20-річчя. Була студенткою 3 курсу факультету іноземних мов Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди. Проходила практику у одній зі шкіл міста. Громадянський чоловік Алли — Володимир Янчук, служив стрілком-снайпером 3 взводу роти снайперів 93 ОМБр. Був добровольцем. Загинув від осколкового поранення у зоні АТО в серпні 2014 року.

Автор: ВКонтакте
  Алла Сокол
Алла Сокол

Як розповів декан факультету іноземних мов вузу Володимир Борисов, 20 жовтня Настя планувала їхати в посольство Японії на конкурс. Дівчина спеціалізувалася на вивченні японської та англійської мов.

Автор: ВКонтакте
  Анастасія Сокол
Анастасія Сокол

Поховають обох 21 жовтня на міському кладовищі №10. У них залишилася тільки бабуся. Студенти збирають кошти, аби хоч якось підтримати жінку, яка в одну мить втратила доньку та онуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені дуже шкода, що постраждали люди" - Зайцева плакала під час засідання суду

Ніна Кобисєва із села Тишенківка Красноградського району працювала перекладачем у Харкові. Була в цивільному шлюбі. Дітей не мала. До України з родиною переїхала з Азербайджану років 10 тому.

Ніну Кобисєву поховають в селі 21 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Харкові: одногрупники розповіли про Олену Зайцеву

Наталію Умаєву рідні розшукували два дні. Обдзвонили всі лікарні та морги. Проте ні в списках загиблих, ні травмованих її не було. За дві доби її тіло опізнав син.

Автор: ТСН
  Наталія Умаєва
Наталія Умаєва

"Наташа розмовляла по телефону з донькою. Через кілька секунд мала почула в трубці сильний удар та крики. А потім якийсь чоловік взяв трубку і сказав, що трапилася аварія. На місці трагедії знайшли Наташину сумочку. Але що з нею — не знали. Тільки коли приїхав син на опізнання — точно сказали, що це вона", - розповіла знайома родини.

У Наталії Умаєвої залишилася 14-річна донька та син, 18 років, він живе в Маріуполі.

18 жовтня близько 20:40 у Харкові автомобіль Lexus в'їхав у групу людей, які стояли на тротуарі та чекали зеленого світла світлофора. Аварія сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова. Зі слів очевидців, Lexus під кермуванням 20-річної дівчини намагався перетнути перехрестя на заборонений сигнал світлофора. Автівка різко набрала швидкість і фактично кинулася напереріз Volkswagen, сталося зіткнення. Після того Lexus перекинуло, він влетів у натовп людей на узбіччі. Водійку Lexus Олену Зайцеву взяли під варту без права внесення застави. У її сечі експерти виявили наркотики. Також слідство вивчає усі записи із камер відеоспостереження. За однією з версій, Зайцева могла брати участь у нічних перегонах містом, тому й не загальмувала перед аварією.

Зараз ви читаєте новину «Кривава ДТП у Харкові: що відомо про п'ятьох загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути