субота, 23 серпня 2014 04:25

Колони російських танків ночами постійно рухаються в Україну - ЗМІ

Колони російських танків ночами постійно рухаються в Україну - ЗМІ
Фото: lenta-ua.net

Військові зусилля повстанців, може, і слабшають, проте як і раніше контрольована сепаратистами ділянка кордону з Росією залишається осередком військової активності.

Про це пише кореспондент The New York Times Ендрю Рот, – повідомляє hvylya.net.

"Майже щоночі на місцевих дорогах можна бачити колони танків та іншої бойової техніки, які з настанням темряви з ревом рухаються на Захід, в сторону України, з'їжджаючи з сільських шляхів в декількох кілометрах від кордону. Очевидно, вони слідують улюбленими стежками контрабандистів, які возили на Україну дешевий бензин", – йдеться в статті.

"Президент Росії Володимир Путіна неодноразово заперечував роль своєї країни в підтримці повстанців, наполягаючи на тому, що все, що відбувається всередині російських кордонів – її особиста справа, – пише автор статті. – Проте активність і відкрита присутність сепаратистів в російських прикордонних містах, на кшталт російського Донецька (не плутати з набагато більш великим Донецьком в Україні), під пильним наглядом російських прикордонників говорять про те, що діяльність повстанців тут як мінімум терплять".

У липні на прохання Путіна ОБСЄ направила місії спостерігачів на пропускні пункти в Донецьку і Гукове. За словами керівника місії Поля Пікара, спостерігачі регулярно бачили, як кордон перетинають молоді люди в камуфляжі, однак зброя або техніка помічені не були.

Коли минулого тижня два британських журналіста повідомили про те, що 23 російських БТРи перетнули кордон з Україною, ФСБ виступило зі спростуванням. У відомстві заявили, що патрульні групи були створені у зв'язку з регулярними обстрілом російській території, але вони "діють виключно на території Російської Федерації".

За даними ООН, в ході конфлікту на сході України 2086 осіб загинули, ще близько 5 тисяч отримали поранення.

"З ростом числа жертв зросли і темпи вивозу отриманих поранення бойовиків в Україні: сотні поранених евакуювали через такі ж пропускні пункти, як у Донецьку, в державні лікарні Ростовської області", – пише Рот.

У багатьох медустановах, як, наприклад, у Центральній міській лікарні Донецька, поранених бойовиків більше, ніж мирних жителів України. "За словами медсестри Лілії Миколаївни, кожен день в лікарню через пропускний пункт надходять від 10 до 20 поранених бойовиків", – передає кореспондент.

"У такі моменти я відчуваю підтримку Росії, – розповів журналісту 52-річний машиніст Олег у лікарні міста Каменськ-Шахтинський. – Я розумію, що Путін може допомагати нам тільки до певної міри, принаймні у відкриту. Зрештою, це ж політика".

Зараз ви читаєте новину «Колони російських танків ночами постійно рухаються в Україну - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути