Ексклюзиви
вівторок, 31 березня 2015 09:59

Колишнім керівникам київської міліції оголошено підозру в штурмі Майдану

Колишнім керівникам київської міліції оголошено підозру в штурмі Майдану

ГПУ зібрала докази причетності керівників органів внутрішніх справ до організації операції по розгону в ніч з 18 на 19 лютого 2014 акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві.

"За результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов'язків начальника Головного управління МВС України в місті Києві та його заступнику - начальнику громадської безпеки ГУ МВС України в м.Києві в організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року і віддані наказу на таку операцію, в результаті чого внаслідок протиправного застосування фізичної сили і спеціальних засобів співробітниками правоохоронних органів були вчинені вбивства 13-ти громадян та заподіяні тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості понад 130 особам", - йдеться в повідомленні на сайті ГПУ.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 КК України.

Зараз ви читаєте новину «Колишнім керівникам київської міліції оголошено підозру в штурмі Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути