Ексклюзиви
понеділок, 24 листопада 2014 12:12

Китай будує величезний військовий аеродром у Південно-Китайському морі
3

Китай розширює надводну частину одного з островів архіпелагу Спратлі в Південно-Китайському морі, щоб побудувати там величезний військовий аеродром.

Про це свідчать супутникові знімки, повідомляє Reuters з посиланням на провідний військовий журнал Заходу IHS jane's Defence Weekly, - пише "ТСН"

Інженерні роботи ведуться на рифі "Палаючий хрест" (Fiery Cross). Зазначається, що за період з 8 серпня по 14 листопада Китай в результаті насипних робіт фактично створив на місці цього рифу новий острів довжиною понад 3 кілометри і шириною 200-300 метрів.

Як повідомляє The Daily Mail, острів придатний для конструювання злітно-посадкової смуги, а також для прийняття великих суден. ЗМІ зазначають, що цей проект вже четвертий, реалізований Пекіном на архіпелагу Спратлі в Південно-Китайському морі за останній час.

США вже закликали Китай припинити освоєння острову, Китай же всі заклики Штатів відкидає. Зазначимо також, що на архіпелаг Спратлі претендують Бруней, В'єтнам, КНР, Малайзія, Тайвань та Філіппіни.

Зараз ви читаєте новину «Китай будує величезний військовий аеродром у Південно-Китайському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути