вівторок, 13 січня 2015 19:54

Кількість жертв трагедії під Волновахою збільшилася до 11 осіб

Кількість жертв трагедії під Волновахою збільшилася до 11 осіб
Фото: tsn.ua

У лікарні від отриманих в результаті обстрілу пасажирського автобуса поблизу Волновахи (Донецька обл.) поранень померла жінка. Таким чином, кількість загиблих на даний момент досягла 11 осіб. Про це повідомляє сайт Донецької облдержадміністрації з посиланням на дані департаменту охорони здоров'я.

"При обстрілі українського блокпоста представниками так званої ДНР жінка отримала серйозні поранення і була доставлена в лікарню у вкрай важкому стані. Лікарі боролися за її життя, однак врятувати постраждалу не вдалося", - йдеться в повідомленні.

Кількість жертв трагедії під Волновахою досягла 11 осіб, з яких четверо чоловіків і сім жінок, підкреслюють в ОДА.

Крім того, на стаціонарному лікуванні залишаються 17 постраждалих, 16 з них - у Волновасі, а один транспортований до Маріуполя. Всім їм надається необхідна медична допомога, запевняють в ОДА.

Як повідомлялося, у вівторок вдень під обстріл бойовиків поблизу блокпоста під Волновахою потрапив пасажирський автобус, спочатку загинули 10 людей (четверо чоловіків і шестеро жінок), поранені були 18 осіб.

У Генштабі Збройних сил України назвали цей обстріл провокацією. Так, начальник Головного командного центру Збройних сил України Богдан Бондар, виступаючи в парламенті на вечірньому засіданні, зазначив, що постріл був зроблений з центру Докучаєвська. За його словами, вже встановлено, що в Докучаєвську перебували кореспонденти місцевих і російських телеканалів для того, щоб знімати сюжети про те, як українські військові будуть стріляти у відповідь.

"Був нанесений удар з ракетної системи залпового вогню "БМ-21" по автобусу з цивільним населенням. Терористи з району центру Докучаєвська завдали удару, в результаті чого загинуло до 10 цивільних і близько 13 поранені. При цьому в Докучаєвську перебували кореспонденти ... місцевих і російських телеканалів з метою знімати, як наші війська будуть наносити удару у відповідь по центру міста", - сказав він, додавши, що з урахуванням того, що це була провокація, в даний час вживаються інші заходи щодо стабілізації обстановки.

Розслідування злочину перебуває на контролі Донецької обласної прокуратури, кваліфікується за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) КК України.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв трагедії під Волновахою збільшилася до 11 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути