пʼятниця, 09 жовтня 2015 22:33

ГПУ розповіла подробиці штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року

ГПУ розповіла подробиці штурму Майдану  в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року
Фото: khersonline.net

Управління спеціальних розслідувань ГПУ оприлюднило подробиці штурму Майдану, який здійснювався під виглядом антитерористичної операції в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

"Безпосередній план силового розгону учасників мітингу, розроблений на виконання злочинної вказівки екс-керівництва держави спільно колишніми очільниками МВС України та СБУ, передбачав повну зачистку від мітингувальників Майдану Незалежності, прилеглих вулиць та проведення силової фази АТО в будівлі Федерації профспілок України. У свою чергу залучені "тітушки" після витіснення протестувальників до Михайлівської площі мали розсіювати їх і розганяти", - інформує управління на своїй сторінці в Фейсбук.

"У результаті скоординованих злочинних дій керівників МВС України, СБУ та інших осіб приблизно з 19 години 18 лютого до 6 години 19 лютого 2014 року співробітниками органів внутрішніх справ та СБУ незаконно здійснено спробу силового розгону мітингувальників, у результаті чого внаслідок надмірного застосування фізичної сили, спеціальних засобів, спецтехніки і прихованого застосування вогнепальної зброї вбито 10 осіб та 64 особам заподіяно тілесні ушкодження. Пожежа, що виникла внаслідок проведення силової фази АТО в будівлі Федерації профспілок, забрала життя двох осіб та завдала значні матеріальні збитки. Під час виконання своєї ролі у злочинному плані "тітушками" вбито одну особу та заподіяно тілесні ушкодження ще 8", - йдеться в повідомлені.

"Постраждали у незаконній операції й правоохоронці, серед яких загинуло 5 осіб, а 10 отримали тілесні ушкодження", - інформує СБУ.

 

УПРАВЛІННЯ СПЕЦІАЛЬНИХ РОЗСЛІДУВАНЬ ІНФОРМУЄ У результаті напруженої роботи слідчих і прокурорів розкрито обставини ор...

Posted by Управління спеціальних розслідувань ГПУ on 9 октября 2015 г.
Зараз ви читаєте новину «ГПУ розповіла подробиці штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути