четвер, 25 липня 2013 10:28

Google та ВКонтакте в Україні можуть оштрафувати за неякісну охорону конфіденційної інформації

Google та ВКонтакте в Україні можуть оштрафувати за неякісну охорону конфіденційної інформації
Фото: tsn.ua

Державна служба України з питань захисту персональних даних висловила претензії до компаній Google та ВКонтакте через те, що вони недостатньо добре охороняють конфіденційну інформацію своїх користувачів. Якщо компанії не будуть виконувати вимог, то їм загрожує адміністративний штраф у розмірі 8,5 тис грн.

Влад Леготкін з прес-служби Вконтакте в Україні заявив, що київський офіс компанії не зберігає персональні дані користувачів, в недостатньому захисті яких соцмережу звинуватила українська влада. В свою чергу, технічний директор ВКонтакте Микола Дуров  вважає, що українська сторона таким чином планує просто заробити на іноземних компаніях, пише watcher.

"Не здивуюся, якщо вони просто хочуть зібрати додатковий доход з іноземних IT-компаній, що працюють на території України", – прокоментував Дуров.

Техдиректор Вконтакте також сумнівається у прозорості дій українських правоохоронців.

"Насправді ніяких особистих даних на вкрадених серверах не було і не могло бути. Тільки медіаконтент. Але не здивуюся, якщо їх там виявлять", – сказав Микола Дуров.

Нагадаємо, сервери ВКонтакте було вилучено 27 червня в Києві правоохоронними органами України. Після їх вивчення було порушено кримінальну справу у зв'язку з виявленням дитячої порнографії.

Зараз ви читаєте новину «Google та ВКонтакте в Україні можуть оштрафувати за неякісну охорону конфіденційної інформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути