вівторок, 21 квітня 2015 11:15

Генштаб підрахував кількість російських військ на українському кордоні

Генштаб підрахував кількість російських військ на українському кордоні
Фото: segodnya.ua

Біля державного кордону України знаходиться 53-54 тис. військових Російської Федерації, на тимчасово окупованій частині Донбасу - 8-9 тис.

Про це повідомив заступник начальника головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу ЗСУ Андрій Ординович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми спостерігаємо істотну присутність російських військ навколо кордону України. Це стосується і Придністров'я, також Криму, північного сходу і південного сходу України. За нашими оцінками, загальна чисельність військ Російської Федерації - близько 53-54 тис. Крім того, є значна присутність і на території України, на тимчасово окупованих територіях - це приблизно 8-9 тис.

Разом із тим, що є 32-33 тис. так званих незаконних збройних формувань, це є досить серйозними ризиками для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні", - сказав Ординович.

Він зазначив, що в зоні АТО тривають обстріли українських сил, навіть незважаючи на певне зниження їх кількості, триває поповнення запасів противника через ту частину кордону з РФ, яка тимчасово не контролюється силовими структурами України.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб підрахував кількість російських військ на українському кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути