Ексклюзиви
понеділок, 01 вересня 2014 17:45

До Європи з України намагались перекинути 45 прицілів до "Градів" - СБУ

До Європи з України намагались перекинути 45 прицілів до "Градів" - СБУ
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України у Хмельницькій області викрила та припинила спробу незаконного експорту 45-ти механічних прицілів до реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", повідомляє прес-служба СБ.

Згідно із супроводжуючими документами, вантаж прямував до однієї з європейських країн. Отримувача приладів встановлює слідство.

З'ясовано, що представники одного з суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності Києва, без дозволу Державної служби експортного контролю України, намагались перемістити ці прилади, які є товарами військового призначення, через митний кордон України в митному режимі "експорт". Столичне підприємство діяло в порушення ст.24 Закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання" та Положення "Про державну службу експертного контролю".

Наприкінці серпня ц.р. у зоні діяльності Хмельницької митниці під час огляду вантажу за участю співробітників СБУ вилучено приціли до "Градів".

Слідчими Управління СБ України у Хмельницькій області до Єдиного реєстрі досудових розслідувань внесено відомості за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.333 (порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії.

Зараз ви читаєте новину «До Європи з України намагались перекинути 45 прицілів до "Градів" - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути