понеділок, 12 травня 2014 21:35

Дівчинка, сім'ю якої розстріляли терористи з "Луганської республіки", почала видужувати
2

Олег Бурихін та Ліза
Фото: odnoklassniki.ru
Олег Бурихін

10-річна Ліза Бурихіна, сім'ю якої в ніч на 9 травня розстріляли за відмову зупинитися на блокпості в Луганській області, пішла на поправку.

"Ліза з рідними. У лікарні з нею бабуся. Все добре. Стан дитини стабілізувався. Попереду ще лікування, і, головне - усвідомити, що мами і тата більше немає. Головне - дівчинка з рідними і жива. Як говорила її бабуся, їй увесь час шепотіли: "Ліза, живи в ім'я мами і папи". І вона живе", - розповіла правозахисник з Луганської області Олена Степова.

Нагадаємо, 37-річного Олега Бурихіна, 42-річну Ірину Бурихіну і їхню 10-річну дочку розстріляли близько 2 годин ночі біля села Новоборовиці (Свердловський район Луганської області). Сім'я Лізи намагалася виїхати з рідного Антрациту на двох машинах Toyota FJ Cruiser. На виїзді з міста вони не підкорялися вимозі зупинитися на блокпості. Активісти "Луганської республіки" по рації передали своїм товаришам, що в їх сторону рухаються машини з "Правим сектором". Терористи зрешетили обидві машини в 15 км від кордону з Росією. Туди батько дівчинки хотів відправити сім'ю до безпечного місця - до рідної сестри.

Батько і мама дівчинки загинули на місці, а дитина у важкому стані потрапила на операційний стіл в лікарню Свердловська з пораненням голови. Лізі зробили операцію.
"Борці з "Правим сектором" запевняють, що їх підставили, повідомивши неправдиву інформацію про те, що в джипах Бурихіна переміщаються "правосеки". В Антрациті Олег Бурихін відомий як власник шахти. Але, кажуть, чоловік продав своє майно. Друзі вважають, що загиблий бізнесмен не підкорився наказу терористів, щоб не бути пограбованим. Він перевозив значну суму грошей, а місцеві прибічники "Луганської республіки" в Антрациті промишляють розбоями і грабежами.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинка, сім'ю якої розстріляли терористи з "Луганської республіки", почала видужувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути