четвер, 28 липня 2016 21:32

Дата-центр "Парковий" оскаржить в АМКУ результати тендеру на зберігання даних системи ProZorro

Дата-центр "Парковий" оскаржить в АМКУ результати тендеру на зберігання даних системи ProZorro

Дата-центр "Парковий" оскаржить в Антимонопольному комітеті України (АМКУ) результати тендеру по хостингу електронних державних закупівель за системою ProZorro. Конкурс з вибору компанії, відповідальної за зберігання даних про всіх електронних закупівель держави, виграла фірма De Novo, пропозиція якої виявилося найбільш дорогим. У той же час дата-центр "Парковий", який пропонував найнижчу ціну до тендера не допустили.

За словами співвласника "Паркового" Петра Яцука, АМКУ повинен винести попереднє рішення щодо прозорості конкурсу не пізніше 3 серпня.

"Три компанії подали документи на участь у тендері: ми як "Анте Медиам", "Воля Кабель" і De Novo. Нам відмовили і не допустили до участі в конкурсі. Враховуючи те, що ми надали кращу ціну і надали кращі обчислювальні потужності, ми маємо право брати участь у даному тендері і, за попередніми даними, ми мали б виграти цей тендер", - заявив Яцук.

За його словами, причиною недопуску дата-центру до тендеру стало відсутність копії сертифіката від корпорації Microsoft, з якою "Парковий" співпрацює вже кілька років.

"Microsoft видав авторизаційного листа. Вони сказали так: "Якщо б ми знали, що треба писати слово "сертифікат", ми б написали "сертифікат". Але у них так не пишеться. Є авторизаційні листи, що підтверджують партнерство компанії з Microsoft", - зазначив Яцук.

Він додав, що авторизаційного листа можна прирівняти до сертифікату, проте воно документ має більше переваг, так як сертифікат видається лише на один з продуктів Microsoft.

Раніше повідомлялося про те, що переможцем тендеру на зберігання даних системи електронних державних закупівель ProZorro стала компанія De Novo, пропозиція якої виявилося найбільш дорогим і склало 6 млн 688 тис. 512 грн. В той же час пропозиція дата-центр "Парковий", який вважався фаворитом конкурсу і у якого було найвигіднішу цінову пропозицію, в результаті було відхилено - члени комісії визнали наданий документ від Microsoft невідповідним.

Державне підприємство "Зовнішторгвидав", через яке проходять усі держтендерах в Україні, раніше оголосило конкурс на закупівлю послуг хостингу для системи ProZorro. Чиновники вибирали, де будуть зберігатися дані про всіх електронних закупівель держави. У конкурсі брали участь три компанії: "Воля", De Novo і дата-центр "Парковий". Оскільки "Парковий" запропонував найнижчу ціну, він і був найбільш вірогідним претендентом на перемогу. До того ж, у компанії - партнерство зі світовим гігантом Microsoft. Однак пропозицію компанії відхилили через відсутність копій сертифікатів.

Зараз ви читаєте новину «Дата-центр "Парковий" оскаржить в АМКУ результати тендеру на зберігання даних системи ProZorro». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути