середа, 02 червня 2021 10:25

Цькування й самогубство 15-річної школярки: комісія оприлюднила результати перевірки

Цькування й самогубство 15-річної школярки: комісія оприлюднила результати перевірки
Олена Зайцева із Запоріжжя 4 квітня знайшла в зашморгу 15-річну доньку. А через п'ять днів після похорону виявила в її речах передсмертну записку. У ній школярка скаржилася на цькування в школі. І звинуватила вчителів у своїй смерті. Фото: скріншот із відео

Самогубство 15-річної Вікторії Зайцевої зі школи №47 Запоріжжя не пов'язане з булінгом.

Таких фактів під час перевірки спеціальна комісія при департаменті освіти міської ради не виявила. Про це повідомили під час круглого столу, ініційованого "Агенцією регіональних ініціатив".

"Наша комісія, яка працювала, фактів булінгу не знайшла. Порушень з боку школи у службовому розслідуванні ми не виявили", – сказав директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа із самогубством 15-річної школярки має продовження

І загалом жодного факту систематичного цькування по школах міста не виявлено.

"Повідомлення, які ми отримували від закладів освіти, ми розглядали. Торік було 10 таких засідань, цього року вже 22, але жодного факту систематичного цькування підтверджено не було", - додала начальниця служби у справах дітей міськради Наталія Сиворакша.

За фактом смерті учениці школи №47 було відкрите кримінальне провадження, розслідування у цій справі ще триває.

У Запоріжжі у власній кімнаті повісилася 15-річна Вікторія, учениця місцевої гімназії №47. Дівчину в зашморгу знайшла мати, Олена Зайцева. Трагедія сталася 4 квітня. А за п'ять днів після похорону жінка в речах покійної доньки натрапила на передсмертну записку. Її зміст сколихнув і вразив країну. У прощальному листі дев'ятикласниця звинуватила вчителів та однолітків у булінгу. Зокрема, у записці Вікторія розповіла про двох вчительок і назвала їхні імена. Це класний керівник та вчителька української мови. Вони нібито систематично ображали учнів її класу.

Зараз ви читаєте новину «Цькування й самогубство 15-річної школярки: комісія оприлюднила результати перевірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути