Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2013 10:35

Черкаській пасторці доведеться відсидіти 12 років. Так вирішив апеляційний суд

Черкаській пасторці доведеться відсидіти 12 років. Так вирішив апеляційний суд
Фото: odessa.comments.ua

29 березня близько 12.00 Апеляційний суд Черкащини залишив у силі вирок 12 років із конфіскацією майна 40-річній Олені Хамулі. Жінка у 2000-му році організувала релігійну громаду "Служіння Святого Духа" і була її пастором. До неї приєдналося близько 300 прихожан. Вона змушувала їх брати кредити, з яких їй платили десятину та пожертви для церкви.

Переконуючи, що світова фінансова система руйнується. Хамула заволоділа близько 7 млн грн. Під час обшуку в неї вилучили відро золота, різну літературу, близько тисячі її еротичних фото. Судді визнали потерпілими 43 колишніх прихожан. Більшість з них лишилось житла і майна, яке відчужено на користь банків.

"За освітою вона вчителька. Заручившись підтримкою деяких своїх помічників, які були в церкві вчителями і наставниками, використовувала прихожан в своїх корисливих цілях. Починаючи з 2006 року умисно невірно трактувала Біблію на свою користь. Ізолювала членів громади від спілкування з рідними та близькими. Змушувала членів громади за підробленими її спільниками довідками про доходи отримувати численні кредити у кредитних спілках та банках. Люди під заставу закладали машини й квартири. На гроші лідер секти придбала нерухомість. Частина коштів витрачалася на золоті прикраси та інші дорогоцінні вироби. Все це переправляли за кордон, куди пасторша зі своїми помічниками мали наміри втекти", - розповів начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю обласної міліції Владислав Пустовар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі затримали пастора-педофіла

Прихожани були переважно бідні. Збиралися ледь не щодня. Пропускати проповіді заборонялося. Так само дивитися телевізор, читати книжки й газети.

"На зібранні Хамула грала на фортепіано і співала. Читала проповідь, що ми діти Бога, тому маємо жити розкішно. Для цього треба брати кредити, а Бог із ними сам розбереться. Мотивувала, що так знищимо сатанинську економіку. Не бандити повинні жити багато, а ми, діти Божі. Казала, що гроші знеціняться настільки, що зможемо розрахуватися однією зарплатою. Першою взяла з десяток кредитів. Потім брали і ми, були одне в одного поручителями. Де дівала гроші з пожертв, не звітувалася", - згадував постраждалий Михайло Храбров, який за два роки оформив 34 договори, на суму близько 500 тис. грн.

Відносно Олени Хамули було порушено кримінальну справу щодо створення злочинної організації, шахрайства та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. По 12 років отримали і спільники Хамули 37-річний Ігор Пісоцький та 56-річний Віктор Дубович. Вони мають право оскаржити рішення впродовж півроку. Олені Хамулі на це дали місяць.

Зараз ви читаєте новину «Черкаській пасторці доведеться відсидіти 12 років. Так вирішив апеляційний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути