неділя, 01 лютого 2015 09:42

Бойовики вимагають встановити нові кордони ЛНР і ДНР

Бойовики вимагають встановити нові кордони ЛНР і ДНР
Денис Пушилін. Фото: www.ntv.ru

Під час вчорашніх переговорів Тристоронньої контактної групи у Мінську представники "ДНР" та "ЛНР" наполягали, щоб лінією розмежування була фактична лінія зіткнення сторін станом на сьогодні.

Про це повідомив представник "ДНР" Денис Пушилін за підсумками переговорів Групи перед відльотом з Мінська, пише Радіо Свобода.

"Київ наполягає на лінії станом на 19 вересня", – заявив Пушилін.

Коментуючи непояву на переговорах у Мінську самих лідерів збройних угруповань, Пушилін сказав, що керівники "ДНР" і "ЛНР" приїдуть на переговори в Мінськ тільки після підписання підсумкового документа і указу президента України Петра Порошенка про зупинення вогню. Пушилін додав, що статус екс-президента України Леоніда Кучми дозволяє тільки готувати документи, оскільки він не несе відповідальності за виконання угод.

Раніше в суботу сам Леонід Кучма назвав винуватцями зриву зустрічі у Мінську лідерів "ДНР" та "ЛНР", які не приїхали на переговори. Зустріч тривала понад чотири години, про досягнення будь-яких домовленостей учасники не повідомили.

Офіційний Київ неодноразово наполягав, що за Мінськими домовленостями і надалі чітко вимагає фіксації з бойовиками лінії контакту станом на 19 вересня минулого року, що узгоджено Мінським меморандумом.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики вимагають встановити нові кордони ЛНР і ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути