неділя, 01 березня 2015 11:50

Бойовики відвели шість колон важкої техніки - ОБСЄ

Бойовики відвели шість колон важкої техніки - ОБСЄ
Фото: tsn.ua

Місія ОБСЄ констатувала відведення шести колон важкого озброєння бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

Про це йдеться в опублікованому звіті місії, пише УНІАН.

"СММ зафіксувала переміщення чотирьох окремих колон т. зв. ДНР. У кожному випадку представники місії супроводжували бойовиків ДНР до місця, де були зосереджені попередньо складені колони", - йдеться у звіті місії.

Перша колона була зафіксована в 5 км від Донецька і складалася з п'яти РСЗВ "Град", одного БТР-80 і військових вантажівок і фургонів. У селищі Карло-Марксове бойовики відвели чотири системи "Град" та вантажівку. На околиці Донецька і Новозар'ївці в колону увійшли по чотири установки "Град" та вантажівка.

Також на території підконтрольній бойовикам "ДНР" місія зафіксувала кілька танків і вантажівок без розпізнавальних знаків, які перевозили людей у військовій формі. Крім того, поблизу Іловайська були зафіксовані 60 білих фургонів, з так званого "гумконвоя РФ".

За даними звіту, в "ЛНР" запропонували ОБСЄ проконтролювати відведення двох колон.

"Перша колона, яку зустріла місія біля населеного пункту Брянка, складалася з одного БТР, чотирьох 122-мм самохідних гаубиць, п'яти систем "Град" та вантажівки. Іншу колона, що складалася з п'яти 152-мм гаубиць, спостерігачі зустріли в 7 км на південь від центру Луганська", - розповіли в ОБСЄ.

Представники місії слідували за колонами до тих пір, поки вони не відійшли від лінії зіткнення. Місія планує оглядати майданчики, на яких розмістилася відведена техніка, щодня.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики відвели шість колон важкої техніки - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути