пʼятниця, 29 травня 2015 13:03

Бойовики півгодини поливали "Градом" Березове і обстрілювали жителів Гранітного. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 29 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 28 травня
Ситуація на Донбасі. 27 травня

Російсько-терористичні війська обстріляли з "Градів" позиції сил АТО у Березовому, а також здійснювали обстріли житлових кварталів Гранітного.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"На Маріупольському напрямку єдиним місцем бойових дій залишається селище Широкине. Активність бойовиків значно підвищилася вчора у другій половині дня, внаслідок чого сили антитерористичної операції були змушені відкривати вогонь у відповідь. Водночас фактів застосування важкого озброєння з боку противника на цих рубежах оборони не зафіксовано.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найскладнішою. Відновилися бойові дії в районі аеропорту, противник веде там щільний вогонь зі 120-міліметрових мінометів та 122-міліметрових гармат. Також неспокійно у Мар'їнці та прилеглих територіях. Зокрема наші позиції у селищі Березове Мар'їнського району протягом півгодини обстрілювалися з реактивних установок залпового вогню "Град".

Водночас бойовики ведуть вогонь не лише по військових. Учора зранку зі 120-міліметрових мінометів було обстріляне селище Гранітне.

В околицях Горлівки вчора ввечері відбулася перестрілка зі стрілецької зброї та гранатометів поблизу селища Кірове.

На Луганському напрямку ситуація дещо стабілізувалася, там активність ворога знизилася. Бойові дії у цьому секторі оборони велися у районі селищ Золоте, Трьохізбенка, міста Щастя та смт Станиця Луганська. Противник вів вогонь там переважно з гранатометів. Завдяки ефективній обороні та веденню вогню у відповідь, втрат у лавах сил АТО на цій ділянці не було", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики півгодини поливали "Градом" Березове і обстрілювали жителів Гранітного. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути