Ексклюзиви
неділя, 28 червня 2015 01:57

Біля Дніпропетровська пронісся смерч, відео виклали в мережу

Біля Дніпропетровська пронісся смерч, відео виклали в мережу
Фото: podrobnosti.ua

У селищі Волоське біля Дніпропетровська по двох вулицях пронісся торнадо: смерч діаметром 100 метрів зруйнував будинки і травмував людей.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Все потемніло і почалося таке страшний виття, я такого ніколи не чула", - розповідає свідок подій. У повітря підняло жінку. Вона ледве трималася за поручні. Врятувала її дочка.

Очевидці кажуть, що камені і дерева падали і злітали в повітря, немов іграшкові. Смерч був такої сили, що розривав металеві петлі на парканах і руйнував будинки. Дах одного з них знайшли аж за шість кілометрів. Вибитими шибками посікло літню жінку, яка ховалася в будинку. Родичі кажуть, що та вижила дивом. З Дніпра смерчем підняло рибу і викинуло на дорогу. Люди зібрали кілька мішків.

В епіцентрі стихії опинилися дві вулиці селища Волоське. Там тепер немає ні світла, ні газу. Електромережі вже відновлюють, з газом складніше - труби не просто вирвало із землі, а й погнуло, тому газовики кажуть, що роботи вистачить не на один день.

Жителі села розповідають, що стихія вирувала не більше 15 хвилин. Серйозні пошкодження отримали три десятки будинків. Збитків мінімум на півмільйона гривень. "Людям потрібна компенсація. Місцевий, селищний бюджет не потягне, тому вже призначили нараду, будемо вирішувати, звідки гроші. Я думаю, обов'язково це буде бюджет районного рівня, сподіваємося підключиться і обласний", - розповів голова сільради Віктор Малаканов.

Люди розгублені і здивовані одночасно. Кажуть, таке раніше бачили лише по телевізору в передачах про Америку. Тим часом українські метеорологи попереджають, що через почастішання різких змін температури, коли спека стрімко змінюється похолоданням, закручування повітряних мас стають реальністю і в Україні. Найчастіше "повітряні ями" виникають на півдні і заході, але до руйнувань досі приводили вкрай рідко.

Зараз ви читаєте новину «Біля Дніпропетровська пронісся смерч, відео виклали в мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути