середа, 21 січня 2015 17:00

"Бійці на 31-му та 29-му блок-постах готові йти хоч на Москву" - волонтер

"Бійці на 31-му та 29-му блок-постах готові йти хоч на Москву" - волонтер
Фото: ukr.lb.ua

Українські військові, що зараз перебувають на 29-му та 31-му блок-постах просять українців не панікувати.

Про це Gazeta.ua розповів волонтер громадського руху "Спільна справа" Борис Пенчук. Другий день тримає телефонний зв'язок з бійцями.

"Хлопці, які зараз знаходяться під обстрілами на 29-му та 31-му блокпостах просять людей не панікувати та втерти соплі-сльози. Кажуть, що все нормально. Те що там відбувається — звичайні військові будні. Передають "Слава Україні" і говорять тільки про перемогу, - розповів він.

"Їх не влаштовує тільки одне — те, що відсиджуються. Вчора відійшли на 500 метрів від блок-посту, але його ніхто не здавав. Вже повернулися назад. Дуже злі і готові йти хоч на Москву, - продовжив Пенчук".

Волонтери днями збираються відвезти на 31-ій і 29-й блок-пости необхідні речі. Найбільше потребують змінної військової форми, яка не промокає.

"З їжею в них все в порядку. А форма зараз дуже промокає, бо зроблена з неякісного матеріалу. Треба таку, яка не промокає та не пропускає вітер. Її називають мембрана. Також везтимемо 80 пар взуття, - додав волонтер. - Але найбільша проблема з тепловізорами, лазерними дальномірами та приборами нічного бачення. Також дуже не вистачає рацій, які б довго тримали заряд. З бронежелетами біль-менш простіше".

Зараз ви читаєте новину «"Бійці на 31-му та 29-му блок-постах готові йти хоч на Москву" - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути