Ексклюзиви
понеділок, 27 жовтня 2014 14:00

Безлер консультував диверсантів, які готували "Одеську народну республіку"
5

Фото: sbu.gov.ua

На Одещині Служба безпеки викрила і затримала членів законспірованої злочинної групи, яку створили і фінансували російські спецслужби.

Про це інформує прес-центр СБУ.

"Ватажок групи, мешканець Одеси "Л", на прізвисько "Скат" був завербований співробітником Генштабу Збройних сил РФ Степановим Г.Г., який з Москви передавав обумовленими каналами зв'язку інструкції та готівку для організації антиукраїнської діяльності. За визначенням "кураторів" з РФ основним завданням цієї диверсійно-підривної групи було підбурити мешканців мирного регіону до злочинів проти конституційного ладу, спровокувати проголошення т.зв. "Одеської народної республіки", організувати  незаконні збройні формування з числа підготовлених найманців", - йдеться у повідомленні.

"Скат" підтримував зв'язок із групою Ігоря Бєзлера ("Бєса"), до якого особисто виїжджав для отримання інструктажів. Горлівське бандформування за погодженням із російськими спецслужбами мало надавати одеській групі "Ската" необхідну технічну підтримку, зброю та вибухівку для організації терактів в Одесі у листопаді-грудні цього року, виготовлення друкованої продукції "Новороссии" та оплати роботи блогерів, які поширювали антиукраїнські матеріали та провокативну дезінформацію в Інтернеты.

З числа колишніх контрабандистів цигарок "Скат" створив "бригаду", яка забезпечувала доставку вибухівки та зброї з території невизнаного Придністров'я. Здобуттям інформації з обмеженим доступом про розташування сил Нацгвардії, СБУ, систем ППО та військових кораблів, займався колишній військовослужбовець "Зокер".

Бойовики "Сніжок" та "Сіріус" особисто вербували та навчали найманців для проведення диверсій та підривних акцій. 

24 жовтня ц.р. у результаті спецоперації СБУ затримала зловмисників. Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили понад 3 кг тротилу, детонатори, зброю та боєприпаси, листівки антиукраїнського змісту, засоби зв'язку, вибухівку, спецзасоби негласного зняття інформації.

Зараз ви читаєте новину «Безлер консультував диверсантів, які готували "Одеську народну республіку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути