Ексклюзиви
понеділок, 27 січня 2014 17:00

Азаров збільшив "армію" "Грифона" і "Беркута" у шість разів - ЗМІ

Азаров збільшив "армію" "Грифона" і "Беркута" у шість разів - ЗМІ
Фото: zn.ua

Чисельність спеціальних підрозділів "Грифон" і "Беркут" буде збільшена до 30 тисяч осіб, а повноваження спецпідрозділів МВС - розширені.

За даними джерела ZN.UA в уряді, незалежно від прийняття рішення про введення надзвичайного стану, Кабінет міністрів на закритому засіданні у понеділок ухвалив низку протокольних рішень, згідно з якими:

- по-перше, чисельність спеціальних підрозділів "Грифон" і "Беркут" буде збільшена до 30 тисяч осіб, а повноваження спецпідрозділів МВС - розширені;

- по-друге, Міністерству юстиції наказано легалізувати створення народних дружин з метою забезпечення громадського порядку;

- по-третє, планується запровадити обмеження на пересування по 30 вулицях Києва;

- четверте, передбачається виділити гроші з резервного фонду держбюджету на закупівлю амуніції, боєприпасів і озброєнь для спецпідрозділів.

На засіданні Кабміну переважали вимоги радикальніших дій стосовно протестувальників. За словами джерела, "найбільшими яструбами були голова Міненерго Едуард Ставицький та міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, більш помірковану, але жорстку позицію займала глава Мін'юсту Олена Лукаш".

Нагадаємо, мова йде про голів міністерств, будівлі яких раніше були захоплені представниками "Спільної справи". Додамо також, що чисельність підрозділів "Беркута" наразі становить близько 4 тисяч осіб, "Грифона" - близько 1 тисячі.

Крім того, варто зазначити, що раніше в понеділок депутати Луганської облради вже заявили, що беруть на себе відповідальність за спокій і правопорядок у місті і схвалили створення народних дружин.

Зараз ви читаєте новину «Азаров збільшив "армію" "Грифона" і "Беркута" у шість разів - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути